Mare atenție, elevi!

Notele la simulările examenelor se pot trece în catalog

584
Notele la simulările examenelor se pot trece în catalog - eleviinsaladeclasa9-1359651227.jpg
Astăzi, se desfășoară în unitățile de învățământ din Capitală, simularea probei scrise la matematică de la Evaluarea Națională și Bacalaureat, în timp ce, la Constanța, calendarul a fost defalcat pentru lunile martie și aprilie. 


Prof. dr. Răducu Popescu, inspector general, declara pentru "Cuget Liber" că, la stabilirea acestor date, respectiv în lunile martie și aprilie, s-a ținut cont de faptul că rezultatele de la prima simulare a probelor la Evaluarea Națională au fost mult sub așteptări. 

"S-a văzut în realitate care este, la ora actuală, valoarea elevilor constănțeni. Nu ne interesează rezultatele cosmetizate. Se știa dinainte că trebuie întocmit un plan remedial general, dar acum se va lucra și în particular. Toate măsurile pe care le vom lua privesc perspectiva bacalaureatului, pentru că notele de la examenul de final de liceu au la bază rezultatele din școala generală chiar. Nu-i poți cere unui elev de clasa a IX-a care a promovat cu nota 1 să fie eminent la finalul celor patru ani", a explicat Popescu.

Pentru elevii claselor a VIII-a care vor susține Evaluarea Națională 2013, prima simulare va fi la proba de Limba și literatura română și este programată pe 23 aprilie, iar la matematică, pe 25 aprilie.

Simularea examenului de Bacalaureat național va debuta pe 11 martie cu proba la Limba și literatura română, urmată de proba obligatorie a profilului (Matematică / Istorie), pe 13 martie. Pe 15 martie, va fi susținută proba la alegere a profilului (Geografie / Chimie / Fizică etc.).

"Ne-am dorit ca elevii să aibă timpul necesar pregătirii acestei simulări. Din punct de vedere logistic, atât Inspectoratul Școlar, cât și unitățile de învățământ nu reclamă probleme, de aceea ne îndreptăm atenția prioritar către elevi. Este important pentru ei să poată fi motivați și încurajați să intre în examenele propriu-zise din vară încrezători în forțele lor", a adăugat același inspector general.

Subiectele vor fi unice la nivel jude-țean și vor respecta structura subiec-telor de la examenele naționale. Absolvenții din seriile anterioare pot susține simulările examenelor naționale, completând o cerere de înscriere la unitatea de învățământ pe care a absolvit-o.

Notele obținute se pot trece în catalog. Dar după cum s-a întâmplat la prima simulare a Evaluării Naționale, din luna decembrie, notele foarte mici nu au fost trecute întrucât ar fi dat peste cap multe medii necesare la întocmirea dosarelor.

Deja pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Constanța a fost postată metodologia de întocmire a subiectelor la limba și literatura română. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2177 secunde