Noi concursuri de ocupare a posturilor de… șefi în învățământ

593
Noi concursuri de ocupare a posturilor de… șefi în învățământ - noiconcursuri-1489426596.jpg

Articole recomandate

Ministerul Educației pregătește calendarul unei noi runde de concurs pentru ocuparea funcțiilor de inspector general și general adjunct, în luna aprilie, după care urmează concursurile pentru funcțiile de inspector și de director și director adjunct pentru celelalte unități școlare.


După cum afirma Gabriel Ispas, secretar de stat, a fost aprobat un grup de lucru care să actualizeze metodologia de concurs în conformitate cu Ordonanța 96, intrată ulterior vechii metodologii în vigoare. 


"Vrem să organizăm în partea a doua a lunii august concursuri și ne-am dori ca în maxim 30 de zile oamenii să știe să-și pregătească dosarele, să nu facem nimic în pripă. Metodologia trebuie actualizată", a mai spus Ispas. Deputații din Comisia de învățământ au respins, în final, propunerea legislativă inițiată de parlamentari ai PNL și PMP care prevede că în funcțiile vacante de director sau director adjunct din instituțiile de învățământ preuniversitar nu pot fi numite persoane care au ocupat funcția de director în unitatea respectivă și care nu au fost admise la concurs sau nu au participat la concurs. 


"În cazul prevăzut la alineatul 7, în funcțiile rămase vacante sau care se vacantează între perioadele de concurs nu pot fi numite persoane care până la organizarea concursului au ocupat funcții de director sau de director adjunct în unitatea de învățământ respectivă și care nu au participat la concurs ori s-au prezentat la concurs, dar nu au fost admise", se arată în proiectul care modifică Legea Educației. 


Cadrele didactice titulare care până la organizarea concursurilor au ocupat posturile de director și director adjunct și care nu s-au prezentat la concurs pot fi numite interimar prin detașare în interesul învățământului, prin decizia inspectorului general pe locurile rămase vacante până la organizare unui nou concurs, dar nu mai târziu de finalul anului școlar, mai prevede proiectul. Reprezentanții Ministerului Educației au anunțat că nu susțin inițiativa legislativă. Proiectul urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei, care este primul for sesizat. Senatul este Cameră decizională.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5999 secunde