Nicu Constantin - o viaţă în slujba artei teatrale

236
Nicu Constantin - o viaţă în slujba artei teatrale - nicuconstantinsursastirileprotv-1600447975.jpg

Articole de la același autor

Vă mai aduceţi aminte de Nicu Constantin? Actorul s-a născut în judeţul Constanţa, a absolvit Şcoala de Construcţii din Braşov, Şcoala Medie Tehnică de Marină din Constanţa - profiul navigaţie şi motoare, dar a decis să o ia pe alt drum în viaţă. Astfel, între anii 1960 şi 2000 el a fost actor la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti, dar şi la Teatrul de Operă „Ion Dacian” Bucureşti.

Bibliotecarii constănţeni îşi amintesc cu drag de el şi spun că rolurile interpretate de el în teatrul de revistă au fost nemaipomenite. Dintre acestea, amintim doar câteva piese, în care reputatul artist a jucat de-a lungul timpului: „La grădina Cărăbuş”, „Colibri”, „Nu aduce ziua ce aduce noaptea”, „Jos pălăria”, „Vino să ne vezi diseară”, „Costică, ne vede lumea” etc. Aceştia nu doar că i-au cinstit memoria, săptămâna aceasta, la 11 ani de la moartea marelui actor, dar au precizat că el a susţinut peste 9.000 de reprezentaţii, a jucat în peste 30 de filme de lung metraj şi scurt metraj, 600 de emisiuni de radio şi a interpretat peste 300 cuplete de televiziune.

Totodată, Nicu Constantin a scris o mulţime de scenarii pentru radio, televiziune, texte pentru Teatrul de Revistă „C. Tănase”, şi, în acelaşi timp, a colaborat la mai multe reviste şi ziare din ţară. Pentru meritele sale deosebite, a primit în anul 2001, Ordinul Cultural clasa I pentru activitate artistică, la care se adaugă Premiul special pentru teatru de revistă, la Gala UNITER din 2006.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 25 August 2020
Stire din Cultură-Educație : Nouă ani fără Eugen Mazilu
Vineri, 07 August 2020
Stire din Cultură-Educație : Seri de teatru la Pontul Euxin
Pagina a fost generata in 0.5411 secunde