Niciun elev constănțean pe podiumul Certamen Ovidianum Ponticum

283
Niciun elev constănțean pe podiumul Certamen Ovidianum Ponticum - niciunelevconstantean-1401028552.jpg

Articole de la același autor

În week-endul pe care tocmai l-am încheiat, Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Liceul Teoretic "George Călinescu" au organizat cea de-a XXI-a ediție a Concursului național de limba latină "Certamen Ovidianum Ponticum". Competiția a fost destinată liceeni-lor care studiază limba latină și a reunit 92 de participanți din 23 de județe ale țării, inclusiv din județul Constanța.

Ieri, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, au fost decernate premiile acestei ediții și, din păcate, niciun elev constănțean nu a reușit performanța de a se clasa pe podium. Au obținut premiul la clasa a IX-a - Alexandru Flavian Crețu, de la Colegiul Național "I.C. Brătianu" din Pitești, la clasa a X-a - Laura Diana Plotogea, de la Colegiul Național "Gh. Vrânceanu" Bacău, la clasa a XI-a - Patricia Andor, de la Colegiul Național "Ion Minulescu" Slatina, iar la clasa a XII-a - Ioana Bujor, de la Colegiul Național "Gh. Vrânceanu" Bacău.

Trei eleve de la Liceul Teoretic "George Călinescu" au reușit să obțină premii speciale. Ele sunt Lorena Pantelie (clasa a IX-a), Georgiana Cozma și Patricia Șoitu (clasa a XI-a).

De asemenea, în urma acestui concurs, au fost selectați reprezentanții lotului României pentru Concursul internațional de limba latină "Certamen Ovidianum Sulmonense", ce se va desfășura în localitatea Sulmona din Italia, în anul 2015. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4178 secunde