Nici gimnaziul nu mai e ce-a fost! Sute de părinți și-au înscris copiii la liceu… din clasa a V-a

2649
8
Nici gimnaziul nu mai e ce-a fost! Sute de părinți și-au înscris copiii la liceu… din clasa a V-a - fondulnicigimnaziul-1465923601.jpg

Articole de la același autor

E greu de precizat cât este fiță și cât necesitate justificată de continuitatea orarului matinal ca părinții să-și îndrume copiii, după terminarea celor patru ani de școală primară, să susțină primul examen de admitere din viața lor de școlari la un liceu din Constanța. 


Pentru anul școlar 2016-2017, vor exista gimnazii "matinale" la colegiile "Mircea", "Eminescu" (în premieră) și Pedagogic, dar și la liceele teoretice "Ovidius", "Traian", "Călinescu" și "Decebal". 


Și în timp ce la "Mircea" înscrierile se vor sista miercuri, 22 iunie, iar la "Ovidius" vor avea loc săptămâna viitoare, între 21 și 23 iunie, la Colegiul Pedagogic și la Liceul "Traian" deja s-au încheiat. Ieri, prof. Anamaria Ciubotaru afirma că, pentru cele două clase de la Pedagogic (60 locuri), s-au înscris 90 de candidați, iar la "Traian", pentru cele 90 de locuri, s-au înscris 135 de candidați. 


Și pentru că marea majoritate a uni-tăților liceale și-a programat concursul de admitere pe data de 25 iunie, cu excepția Colegiului "Eminescu", l-am întrebat pe prof. Constantin Caracoti de ce nu au decalat, ca și anul trecut, această examinare. "E foarte adevărat că anul trecut am programat concursul după «Mircea» și «Ovidius», dar am avut mari probleme apoi, la înscrierea elevilor admiși, pentru că ne-a încurcat incertitudinea lor, figurând admiși la două instituții", a adăugat prof. Caracoti. 


Una dintre mămicile care depunea, zilele trecute, dosarul la Colegiul "Eminescu", unde, în premieră anul acesta, se va organiza gimnaziu, ne declara că tot ce contează e programul de dimineață, care se pliază pe programul de lucru al părinților. "Cât despre calitatea actului de predare, nu cred să existe vreo diferență, mai ales că noi oricum vom ajunge să îi medităm în preajma admiterii la liceu", a mai adăugat același interlocutor. 


La Liceul Teoretic "George Călinescu", prof. Elena Crăcea, director, ne-a in-format că, pentru cele 30 de locuri de la clasa a V-a intensiv engleză, se înscriseseră 40 de candidați, așa încât a fost necesară o examinare la limba engleză, ce a avut loc pe 6 iunie. "Din cei 30 de elevi admiși, șase și-au echivalat testarea cu certificate obținute pentru nivelul lor de studiu", afirma prof. Crăcea. 


Singura instituție gimnazială care va organiza și ea concurs la clasa a V-a este Școala nr. 29 "Mihai Viteazul", care, pentru clasa de intensiv germană, va organiza testare pe data de 25 iunie. 


Comentează știrea

clasa a V-a la Scoala- jucarie Cruella Stan
15 iunie 2016
preincadrare nerealista

Cine are de gand sa salveze prestigiul scolii 28? E pe cale sa se piarda in negura domniei lui Stan Mihaela, perla invatamantului si managementului constantean! Din datele statistice reiese ca in anul scolar 2016-2017 vor mai ramane la gimnaziu foarte putini elevi de clasa a V-a, si anume...... vreo 2! Unul pentru doamna director Stan, si unul pentru doamna director adjunct! Ce sa-i faci? Riscurile managementului, rodul curricumului "la decizia scolii"....Preincadrarea a fost nerealista si pe alocuri..... optimista.

E ADEVARAT!
15 iunie 2016
STUDII APROFUNDATE

Studiile care stau la baza statisticilor de mai sus au fost realizate de Institutul de statistica al scolii Dan Barbilian - Miha Stan si are o marjă de eroare de +/- 0,01 la sută! Adică suntem aproape de falimentul educational si managerial! Multumim din inimă partidului!

doamnelor, domnisoarelor si domnilor de la DB!
15 iunie 2016
nu va faceti griji!

Se rezolva lucrurile! Vine acusi salvatorul vostru, intruchipat de doamna inspector general adjunct Codreanu Alina, calare pe un cal alb inaripat, se scoboara din inalturile inspectoratului scolar judetean constanta pe taramul "de vis" al scolii voastre si.....ce credeti ca face? Nimic, absolut nimic! Adica nimic pentru voi, muritori neinsemnati - sclavi pe plantatia lui Stan! Ii da sfaturi si pupici! Voi ce credeati, ca o suie pe cal si zboara cu dansa in alta galaxie? Haideti sa fim seriosi, ce sunteti copii? Cum sa se intample asa ceva in Republica Fagadau fosta Republica Mazare?

Răspuns la: preincadrare nerealista
Adăugat de : clasa a V-a la Scoala- jucarie Cruella Stan, 15 iunie 2016
Cine are de gand sa salveze prestigiul scolii 28? E pe cale sa se piarda in negura domniei lui Stan Mihaela, perla invatamantului si managementului...
profesori din pedagogic
15 iunie 2016
nu va faceti griji!

Doamna director a Colegiului Pedagogic da interviu in ziar? E la serviciu, deci! Hahaha! Nu prea s-a mai intamplat in ultimul timp! Debandada totala: parinti nemultumiti, copii stresati, filmulete deocheate pe internet, conflicte nerezolvate, dar ascuse sub pres... un palmares scolar impresionant! Felicitari!

herodot
15 iunie 2016
AJUTOR

De Decebal nimeni nu zice nimic!? Pai cum, Lilisor nu s a gandit sa faca si ea o promovare... de fapt, ce promovare sa faci cand promotia trecuta doar o mana de elevi au ales sa ramana la Decebal, iar restul au fost admisi la alte licee, mult mai bune. Energetic, sanitar sau auto sunt doar cateva exemple. Schimbati-o pe dictatoare ca ne lasa fara elevi! Ne vor rade si scolile ajutatoare!

parinte
15 iunie 2016
Meditatii, cornuri si circ!

Adevarat, de cand e Svinarciuc directoare, Decebal nu mai e ce a fost. Matematica cel putin, e jale! Fugigiu probabil se rasuceste in mormant. Uite-te, nenica, cine a ajuns sefa de catedra! Penibil! Dar... aflam se poate si la case mai mari! Numai ca unii s-au vindecat. De ce nu ne vindecam si noi? Numiti un director competent si onest, cum a fost doamna de dinainte! Sunt atatia oameni mai pregatiti si buni la suflet, cu dragoste pentru copii, nu invrajbiti de ura si uratiti de nefericire personala, cum e aia care mediteaza pe banda rulanta la franceza, zici ca e uzina, nu gluma! Si dictatoarea sa mai lase cornul si laptele copiilor, ca o ajunge din urma pe prietena ei rotofeie!

Perce-oreille rouxrousse
15 iunie 2016
Jos dictatoarea!

Sunt alaturi de voi, am tradat! Sunt o tradatoare meschina si imi cunosc interesul. Stiu ca zilele dictatoarea sunt numarate si vreau sa prind si eu un post caldut dupa schimbare. Ma stiti doar, sunt priceputa la barfa, imediat scuip tot ce aud pe holuri, ascult la usi mai ceva ca sefa mea, Spintecatoarea Scorpiciuc! Sunt eficienta, imi merit gradatia!

Pedagog
15 iunie 2016
liceu la 11 ani

La cls a5a a liceelor candideaza cei mai buni elevi ai claselor a4a si care doresc; acesti copii invata ce este performanta de la o varsta frageda; felicitari lor! E o mandrie dar si o bucurie pentru acesti micuti! dar si parintii lor !!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4923 secunde