Nici „fotoliul” de director nu mai e ce-a fost! Pentru 23 de funcții nu s-au depus dosare

1305
Nici „fotoliul” de director nu mai e ce-a fost! Pentru 23 de funcții nu s-au depus dosare - fonddirectori-1629033294.jpg
Luna aceasta, la nivel național, au expirat toate cele peste 10.000 de mandate de conducere a unităților de învățământ câștigate prin concurs în urmă cu patru ani, în județul Constanța rămânând vacante 189 de funcții de director, respectiv 77 de funcții de director adjunct.

Conform unei proceduri alcătuite la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, după un tipic tras la indigo, despre care am scris în articolul din 10 august – „Cum se tranșează numirile directorilor interimari la unitățile școlare”, vineri, 13 august, a avut loc ședința Consiliului de Administrație al IŞJ Constanța, pentru a fi supuse aprobării cele 194 de dosare/acorduri pentru detașare în interesul învățământului în funcția de director (37 de dosare pentru grădinițe, 157 de dosare pentru licee/ colegii/ școli gimnaziale/ cluburi sportive școlare/ Palatul Copiilor/ Centre Școlare pentru Educație Incluzivă/ unități conexe) și 73 de dosare/ acorduri pentru detașare în interesul învățământului în funcția de director adjunct depuse în termenii prevăzuți.

La finalul celor două ore de... dezbateri, s-a decis numirea, începând cu data de 1.09.2021, a unui număr de 173 de cadre didactice, prin detașare în interesul învățământului în funcția de director și, respectiv, a unui număr de 70 de cadre didactice, prin detașare în interesul învățământului în funcția de director adjunct/ coordonator CJAP, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar 2021–2022.

După cum informează IŞJ Constanța, nu au fost depuse documente în vederea detașării pentru 23 de funcții de director/ director adjunct. Pentru următoarele unități de învățământ: Grădinița cu Program Normal „Peștișorul de Aur“ Năvodari, Școala Gimnazială Nr. 40 „Aurel Vlaicu“ Constanța, Școala Gimnazială Nr. 1 Dumbrăveni, Școala Gimnazială Nr. 1 Grădina, Școala Gimnazială „Ion Ghica“ Tortoman, Școala Gimnazială Nr. 1 Tuzla, Școala Gimnazială Nr. 1 Chirnogeni, Școala Gimnazială Nr. 1 Târgușor, Școala Gimnazială Nr. 11 „Dr. Constantin Angelescu“ Constanța, Liceul Agricol Poarta Albă, Liceul Teoretic „Carmen Sylva“ Eforie Sud, Liceul Tehnologic „Axiopolis“ Cernavodă, Liceul Tehnologic Independența și Liceul Teoretic „George Călinescu“ Constanța, nu s-au depus dosare/ acorduri de detașare în interesul învățământului în funcția de director.

Nominalizările aprobate în Consiliul de Administrație al IŞJ Constanța au avut în vedere, cu precădere, asigurarea continuității manageriale și statutul de titular al școlii, astfel 156 de directori și 58 de directori adjuncți, care au dovedit performanțe manageriale inclusiv în anul școlar 2020-2021, au fost reconfirmați în funcție. Pentru 12 unități de învățământ actualii directori nu au depus documente, continuitatea neputând fi astfel asigurată. Urmează ca până la 30 august să fie identificate soluții și pentru unitățile de învățământ în care încă nu s-au ocupat funcțiile de conducere.

În perioada 18-19.08.2021, între orele 9.00 și 16.00, la Palatul Copiilor Constanța se vor înmâna atât deciziile de încetare a contractelor de management educațional/ detașărilor în interesul învățământului în funcția de director/director adjunct, cât și cele de detașare în interesul învățământului în funcția de director/ director adjunct/ coordonator C.J.A.P. începând cu 01.09.2021.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2317 secunde