"Nărojii" revin la Teatrul de Stat Constanța

Marţi, 14 Ianuarie 2020
189
"Nărojii" revin pe scena Teatrului de Stat Constanța (TSC) în acest weekend. Adaptarea lui Iulian Enache, "Niște... năroji" este o adaptare după ciclul de poeme "La Lilieci" de Marin Sorescu și va putea fi vizionat sâmbătă, 18 ianuarie, de la ora 19.00. Spectacolul este o reconstituire anecdotică a satului oltenesc, îmbinând comicul cu momentele lirice, totul într-o cheie ironică. 
"Fericirea, Învierea, timpul, moartea, sinuciderea, ceilalți, credința, dragostea, speranța, teme mari ale reflecției filozofice, devin, prin modalitatea de alipire și mixare a lui Sorescu, nu subiecte de reflecție concentrată, ci realități palpabile mai mult sau mai puțin inteligibile. Cred că singura lui libertate în fața acestei ordini de lucruri este umorul. La Sorescu totul plutește, el pune semne la fiecare pas, să știi unde să te oprești, în caz de ceva. Să nu tot mergi înainte. Să nu te rătăcești", a declarat Iulian Enache.


Așadar, în această zi, publicul este invitat și la nuntă, și la înmormântare, căci regizorul pune accent pe momentele cele mai importante ale satului românesc, încercând să evidențieze simbolic semnificațiile lor profunde, dar luând în derâdere, cu mult sarcasm, prostul gust al tocurilor și fustelor mini asortate țărănește. 


Scenografia este semnată de Sanda Mitache, iar muzica îi aparține lui  Adrian Mihai. Din distribuție fac parte: Mirela Pană, Dana Trifan Enache, Marian Adochiței, Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu, Liliana Cazan, Turchian Nasurla, Laura Iordan Adrian, Georgiana Rusu, Alina Manțu, Remus Archip, Dan Cojocaru, Andrei Cantaragiu, Andrei Bibire, Adrian Dumitrescu/ Cosmin Mihale.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1925 secunde