Muzeele din județ, curățate și igienizate

385
Muzeele din județ, curățate și igienizate - edificiu2-1588345047.jpg

Articole de la același autor

La acest moment, la fel ca și școlile, universitățile și multe alte instituții, și muzeele sunt închise pentru vizitatori, însă, personalul de supraveghere lucrează conform unui grafic bine stabilit, cu respectarea unor ore diferite de venire și plecare. Spre exemplu, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC), supraveghetoarele au desfășurat, zilnic, activități de curățenie și igienizare a spațiului expozițional, la fel ca și la Edificiul Roman cu Mozaic.

Potrivit directorului MINAC, cercetătorul științific Sorin Colesniuc, activitățile personalului de supraveghere au fost oarecum asemănătoare la punctele muzeale din teritoriu: Muzeul Histria, Muzeul Adamclisi și Muzeul Carsium, cu precizarea că în teritoriu s-au desfășurat și activități în aer liber. De exemplu, s-a tuns iarba și s-au văruit tulpinile pomilor și bordurile din jurul muzeului.

De asemenea, activități de curățenie s-au desfășurat și la bazele arheologice pe care Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța le are la Murfatlar și Ulmetum.

Le reamintim constănțenilor că Edificiul a fost descoperit în anul 1959, în timpul unor lucrări desfășurate în Piața Ovidiu. Cercetătorii au menționat, la acel moment, că monumentul a fost construit în secolul al IV-lea și extins, treptat, până în jurul secolului al VI-lea, atunci când a încetat să mai funcționeze. În vremurile sale de glorie, acesta reprezenta cea mai mare construcție de acest gen din întregul Imperiu Roman și servea ca punct de legătură între port și orașul antic, fiind locul în care se desfășurau activitățile de comerț și depozitare a mărfurilor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 28 Februarie 2020
Stire din Cultură-Educație : Copiii pot deveni arheologi pentru o zi
Pagina a fost generata in 0.5522 secunde