Mulți dintre vechii directori și-au recâștigat pozițiile prin concurs, pentru încă patru ani

1324
3
Mulți dintre vechii directori și-au recâștigat pozițiile prin concurs, pentru încă patru ani - fonddirectori-1481900274.jpg

Articole de la același autor

Cu foarte multe contestări, chiar "proptele" și numeroase nemulțumiri, noua ediție a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct s-a încheiat, moment de maximă mândrie pentru actualul ministru al Educației, Mircea Dumitru, care astfel intră în istoria învățământului românesc cu o inițiativă lăudabilă… per ansamblu. 


În urma publicării rezultatelor finale, stabilite după soluționarea contestațiilor, la nivelul județului Constanța, 129 de candidați au promovat concursul național de ocupare a funcțiilor vacante de director (100) și director adjunct (29) în unitățile de învățământ preuniversitar. 


Iată "distribuția" pe… posturi 
Conform statisticii puse la dispoziție de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, dintre cele 100 de posturi de director ocupate prin concurs, 82 de posturi vor fi ocupate de cadre didactice care anterior concursului au deținut această poziție în aceeași unitate școlară, în timp ce un post revine unui profesor care anterior a deținut funcția de director în altă unitate de învățământ.
 
Alte șase posturi vor reveni unor cadre didactice care au ocupat anterior funcția de director adjunct în aceeași școală, iar opt posturi vor fi ocupate de profesori din aceeași școală care nu au mai ocupat funcții de director/director adjunct. Doar trei posturi revin unor cadre didactice fără funcții de conducere în prealabil, dar provin din altă școală. 


În ceea ce privește cele 29 de posturi de director adjunct ocupate prin concurs, două posturi vor reveni unor profesori care anterior concursului au deținut funcția de director în aceeași școală, în timp ce 21 de posturi vor reveni unor profesori care anterior concursului au ocupat funcția de director adjunct în aceeași școală, iar un post - unei persoane care a ocupat funcția de director adjunct în altă școală. De asemenea, cinci posturi vor fi ocupate de cadre didactice din aceeași școală, care nu au avut anterior funcții de conducere. 


Noi echipe, din semestrul II 
Joi, 15 decembrie, rezultatele finale au fost validate de consiliul de administrație al ISJ, iar cei 129 de candidați promovați vor fi numiți în funcție pentru o perioadă de patru ani, începând cu luni, 9 ianuarie 2017, prin decizie a inspectorului școlar general. 


Miercuri, 21 decembrie, Inspectoratul Școlar Județean Constanța va emite deciziile de încetare a detașării în interesul învățământului începând cu data de 9 ianuarie 2017 pentru directorii în funcție la acest moment. Totodată, vor fi aprobate deciziile de numire prin detașare în interesul învățământului până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar 2016-2017, pentru cele 145 de funcții rămase vacante după validarea rezultatelor finale (92 de posturi vacante pentru funcția de director și 53 - pentru funcția de director adjunct). 


Sâmbătă, 17 decembrie, Inspectoratul Școlar Județean Constanța organizează ședința publică pentru repartizarea celor 41 de cadre didactice afectate de revenirea foștilor directori/directori adjuncți la catedrele rezervate în urma încetării detașării în interesul învățământului și a orelor rezervate apărute ca urmare a numirii în funcție a noilor directori/directori adjuncți. 


Comentează știrea

Ivan pehlivan
17 decembrie 2016
Pedagogic

Simona tată, faci ce faci și dai din condeie ,ca sa ne reamintim că tu ridici pe cineva în slăvi! Las-o pe Cioboata în pace o vreme! Ca Deh! e week-end și pentru noi, păcătoșii!

?
17 decembrie 2016
cine e Cioboata?

nu intelegem, vorbiti sa se inteleaga si la noi!

Ivan pehlivan
19 decembrie 2016
Pedagogic

Cioboata = Ciobotaru Anamaria de la Pedagogic sau șefa virtuală a Simonei Anghel!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3912 secunde