Mult succes, studenți! Deschidere de an universitar, în Piața Ovidiu

278

Articole de la același autor

Forfotă mare, ieri, în Piața Ovidiu din Constanța. Tot platoul din fața Muzeului Național de Istorie și Arheologie a devenit neîncăpătoare pentru sutele de tineri dornici să ia parte la inaugurarea anului noului an universitar. 


Studenții și-au făcut simțită prezența în zona peninsulară încă de la primele ore ale dimineții. Dacă în anii trecuți, aceștia și-au etalat frumoasele ținute în fața universităților din care fac parte, anul acesta, vântul nu le-a permis să facă parada modei și s-au rezumat la o îmbrăcăminte mult mai lejeră, deci fițele din anii anteriori au fost purtate departe, de adierile vântului. 
Primăria Constanța a decis ca, în această zi, toate universitățile de la malul mării - Academia Navală "Mircea cel Bătrân", Universitatea Maritimă, Universitatea "Ovidius", Universitatea "Spiru Haret",  Universitatea "Andrei Șaguna" și Universitatea "Tomis" - să se adune în acest loc cu o mare însemnătate istorică. Slujba preoților, fanfara, cuvintele de seamă ale rectorilor, toate au făcut parte din programul zilei. 


Pentru că primarul Decebal Făgădău nu a putut fi prezent la deschiderea festivă, locul acestuia a fost luat de viceprimarul Costin Răsăuțeanu, care a subliniat importanța acestui moment deosebit în viața academică. 
"La ora actuală, Constanța are tot ce îi trebuie pentru a putea deveni un centru educațional de anvergură internațională", a declarat Răsăuțeanu. 


65% dintre absolvenții UMC își găsesc rapid loc de muncă 
Rectorul UMC, prof. univ. dr. ing. Cornel Panait, a declarat că Universitatea Maritimă este, la acest moment, o universitate care se dorește a fi un etalon în acest peisaj tomitan, pentru că orașul Constanța este unul al navigatorilor. Mai mult decât atât, toți studenții lor sunt cei care vor lucra, pe viitor, în marea economie globală. 


"UMC derulează, în prezent, programe interesante care ne situează în rândul celor care au ceva de spus, cu tot ceea ce înseamnă provocare în domeniu, la nivel internațional. Noi organizăm, aici, câteva mari conferințe internaționale, una pe securitate cibernetică, a doua în transmiterea de semnale și o a treia în domeniul electronicii. În ceea ce privește mediul concurențial în care ne găsim, acesta ne obligă la eforturi deosebite și vreau să vă spun că, potrivit statisticilor, 7,5% din bugetul universității este dirijat spre acțiuni de cercetare și dezvoltare. În plus, aproximativ 65% dintre absolvenții noștri lucrează în domeniul în care s-au pregătit, chiar din primul an de la terminarea facultății", a declarat rectorul UMC. 
După discursul acestuia, a luat cuvântul prof. univ. dr. Cristian Andrei Papari, de la Universitatea "Andrei Șaguna", pentru care această frumoasă zi de început de octombrie a fost un prilej de bucurie și sărbătoare. El este de părere că misiunea fiecărei universități este translatarea tradițiilor, istoriei etc. 


"Numai printr-o educație solidă a tinerei generații putem evolua" 
Rectorul Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", conf. univ. dr. ing. Octavian Tărăbuță, este de părere că numai printr-o educație solidă a tinerei generații putem evolua. 


"Educația stă la baza tuturor realizărilor, iar academia noastră este un pol important pentru pregătirea navigatorilor. Suntem uniți în pasiunea pentru mare și fluviu. În plus, academia oferă garanția unei pregătiri profesionale de excepție", a declarat Tărăbuță. 


Cu cel mai mare număr de studenți (aproximativ 16.500 de cursanți), Universitatea "Ovidius" este, în opinia rectorului prof. univ. dr. Sorin Rugină, un pol al cunoașterii, mereu în transformare. 


Sosit de la București, prorectorul Universității "Spiru Haret", Costin Lianu, a completat că ei sunt integrați în familia universităților din Constanța de 25 de ani și își doresc din ce în ce mai mult să contribuie la dezvoltarea de profesii noi. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3085 secunde