Muftiul Iusuf Muurat se alătură campaniei naţionale de promovare a vaccinării împotriva COVID-19

Marţi, 12 Ianuarie 2021
295
Muftiatul Cultului Musulman din România a anunţat că se alătură campaniei naționale de promovare a vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, derulată la nivel național, și salută totodată apariția vaccinurilor care pot duce la limitarea actualei pandemii.
De asemenea, instituția îi informează pe membrii comunității musulmane din România că vaccinarea este un act asumat personal, gratuit și voluntar. Pentru o decizie cât mai bună, însă, în ceea ce privește oportunitatea vaccinării, Muftiatul Cultului Musulman din România îi îndeamnă pe toți membrii comunității în primul rând să se informeze din surse oficiale. În acest sens, pe platforma națională de informare www.vaccinare-covid.gov.ro se găsesc cele mai noi informații despre procesul de vaccinare, precum și o serie de răspunsuri la întrebări legate de vaccin, importanța și oportunitatea vaccinării.
„Informarea corectă și din surse oficiale asigură luarea unei decizii corecte, care va influența viața fiecăruia dintre noi. În ceea ce îi privește pe membrii comunității care nu au acces la sursele de informare din mediul online, Muftiatul Cultului Musulman din România îi îndeamnă să apeleze la medicii de familie pentru a fi consiliați cu responsabilitate în ceea ce privește oportunitatea vaccinării, medicii de familie fiind cei mai în măsură să îi sfătuiască, având în vedere că sunt persoanele care le cunosc cel mai bine istoricul medical”, transmite muftiul Iusuf Muurat.
De asemenea, Muftiatul Cultului Musulman din România transmite tuturor membrilor săi că este foarte important să manifeste încredere în știință și să acorde credit cercetătorilor din întreaga lume care, indiferent de religie sau etnie, și-au dat mână în aceste vremuri greu încercate pentru omenire și au trudit pentru găsirea cât mai rapidă a celei mai bune variante de vaccin pentru limitarea și poate chiar stoparea răspândirii virusului SARS-CoV-2.


Pagina a fost generata in 0.2226 secunde