Motiv de îngrijorare. Cum vor susține examenele elevii depistați cu febră

246
Motiv de îngrijorare. Cum vor susține examenele elevii depistați cu febră - ingrijorareexamen-1590931369.jpg

Articole de la același autor

Asociațiile de elevi își arată îngrijorarea asupra situației elevilor care urmează să susțină examenele naționale și care ar putea să nu fie primiți la probe dacă vor avea febră.

Zilele trecute, Ministerul Educației Naționale a emis un ordin împreună cu Ministerul Sănătății, prin care sunt menționate mai multe măsuri pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2, în contextul susținerii examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat. Asociațiile reprezentative susțin că măsura, prin care accesul elevilor cu temperatura corporală de peste 37,3 grade Celsius este interzis în sala de examen, poate fi discriminatorie și va afecta în mod negativ performanțele celor ce urmează să susțină probele scrise.

"Incertitudinea de care elevii au avut parte în ultimele trei luni în ceea ce privește data exactă de susținere a examenelor naționale a afectat în mod evident perioada de pregătire, iar amânarea probelor pe motiv de febră peste 37,3 grade Celsius va înrăutăți situația. Elevii din anii terminali trebuie să beneficieze de condiții optime de susținere a examenelor, iar interzicerea accesului în centrele de examinare este una greșit fundamentată", consideră reprezentanții asociațiilor de elevi din Constanța, București, Ilfov, Maramureș și Vâlcea.

Aceștia propun ca, în cazul în care un elev este depistat cu o temperatură corporală mai mare decât pragul impus de autorități, acesta să susțină evaluarea singur, într-o altă sală de clasă, pentru a nu intra în contact cu ceilalți elevi.

"Cauzele pentru care un elev poate avea temperatură sunt multiple și e absurd ca după toată perioada asta în care nu ne-au fost livrate mesaje neclare, cei din anii terminali să se trezească că nu pot susține examenele la data stabilită. A fost o provocare pentru elevi să se pregătească acasă, iar faptul că există șansa ca ei să sufere de o banală infecție și să li se amâne examenul reprezintă o problemă, pentru că îi bulversează și mai tare.

Ar trebui ca în centrele de examinare să existe săli în care elevii cu temperatura mai mare decât cea stabilită să poată susține probele", este de părere Andreea Sabina Spătariu, președintele AEC.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2617 secunde