Momentul adevărului! Începe bacalaureatul 2017

389
1
Momentul adevărului!  Începe bacalaureatul 2017 - momentuladevaruluibac-1496670741.jpg

Articole de la același autor

Absolvenții de clasa a XII-a intră, de astăzi, în focurile examenelor. Conform Calendarului examenului de bacalaureat național, în perioada 6 - 16 iunie, absolvenții de liceu vor susține probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale.

Astăzi și mâine, 4.225 de candidați sunt așteptați la probele orale de la română (proba A). Dintre aceștia, 3.324 de candidați provin din profilul real și doar 901 de la uman. Pe 9, 12 și 13 iunie, vor fi probele de evaluare a competențelor digitale, proba D. Pentru acestea sunt înscriși 3.172 de candidați. Iar între 14 și 16 iunie, se vor da probele de competențe lingvistice la o limbă de circulație internațională. Sunt așteptați la examen 3.683 de candidați, din care 3.550 vor susține proba la engleză, 105 la franceză, 14 la germană, șase la italiană și opt la spaniolă.

La nivelul județului Constanța, au fost desemnate 51 de centre de examen pentru evaluarea competențelor lingvistice și digitale. Proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română începe la ora 9.00, conform programării afișate în fiecare centru de examen.

"Evaluarea competențelor lingvistice, pentru limba română și limba modernă, precum și a celor digitale se face, pentru fiecare candidat, de către doi profesori examinatori, dintre care unul este cadrul didactic care a predat disciplina respectivă la clasă, iar celălalt este un alt cadru didactic, de aceeași specialitate, din unitatea de învățământ. Subiectele pentru proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română sunt elaborate de către Centrul Național de Eva-luare și Exami-nare și cuprind texte literare, non-literare și itemi corespunzători descriptorilor competențelor din programele pentru bacalaureat. Pentru elaborarea răspunsurilor, se acordă fiecărui candidat câte 15 minute, iar pentru susținerea acestora în fața comisiei, câte 10 -15 minute", explică inspectorul școlar de limba română, prof. Cristina Ivan.

Probele scrise, din 26 iunie

După probele orale, pe 26 iunie încep cele scrise, tot cu examenul la limba română.

Pe 27 iunie, este programată apoi proba scrisă la limba și literatura maternă, iar pe 28 iunie, proba obligatorie a profilului. Două zile mai târziu, pe 30 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului și specializării.

Primele rezultate vor fi afișate pe 5 iulie, până la ora 16.00, astfel încât contestațiile să poată fi depuse între ora 16.00 și ora 20.00. Contestațiile vor fi rezolvate între 6 și 9 iulie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 10 iulie.

Candidații care nu vor reuși să promoveze bacalaureatul sunt așteptați în cea de-a doua sesiune, programată între 21 august și 1 septembrie.


Comentează știrea

florin
6 iunie 2017
Noroc ca organizeaza doamna Codreanu Alina

Bacul este organizat de doamna Codreanu Alina si avem mare noroc. Ea este adevarata profesionista. Parintii mei o cunosc si mi-au spus ca o sa fie bine. este singura care poate sa organizeze bacalaureatul CORECT!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5658 secunde