Mobilizare de forțe pentru un singur candidat la proba suplimentară a concursului de directori. Cine este?

1711
Mobilizare de forțe pentru un singur candidat la proba suplimentară a concursului de directori. Cine este? - fondprobasuplimentarajpeg-1635355534.jpg
La Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța se va desfășura, joi, 28 octombrie, proba suplimentară a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct, de data aceasta pentru un singur candidat. Acesta a transmis comisiei județene din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța o solicitare însoțită de raportul medical/decizia de carantinare, eliberate de DSP, prin care a fost plasat în izolare/carantină ca urmare a contractării virusului SARS-CoV-2 sau al contactului direct cu o persoană infectată, la data organizării primei probe.

Așadar, la ora 10.00, însoțit de membrii comisiei de organizare, inclusiv responsabili de sală, precum și supraveghetorii și observatorii, unicul candidat constănțean care are dreptul să susțină proba va avea la dispoziție două ore să rezolve itemii tip grilă, care mai apoi vor fi corectați de o altă comisie. Și dacă nu vor fi probleme, pe la ora 14.00 va afla dacă trece mai departe la proba interviului, pentru care deja a fost făcută publică procedura.

Mult succes directorului Grădiniței cu program prelungit „Tic-Pitic” Hârșova! Nu e deloc o misiune ușoară să te concentrezi cu o „armată” pe cap...

Reamintim faptul că la finalul probei scrise din data de 15 octombrie, conform informațiilor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, s-au prezentat și au finalizat proba în centrul special organizat la Colegiul Național Mihai Eminescu Constanța 213 candidați. Dintre aceștia, 120 au promovat proba scrisă (56,33% - procentul la nivel național este 65,8%), obținând cel puțin nota 7. Nu s-au prezentat în centrul special 11 candidați. Niciun candidat nu a fost eliminat din concurs. Distribuția pe note a celor declarați admiși este următoarea: cinci note între 9,00 și 10; 40 de note între 8,00 și 8,80; 75 de note între 7,00 și 7,80.

Până luni, 1 noiembrie, candidații aleg unitățile pentru care se... luptă

Așadar, 120 de candidați constănțeni (eventual plus cel de astăzi) vor merge mai departe la proba interviului, care deja de joi debutează cu transmiterea solicitărilor de desemnare a membrilor comisiilor de interviu din partea consiliilor profesorale, autorităților locale și companiilor sau universităților. Între 1 și 10 noiembrie se vor constitui comisiile pentru proba de interviu, urmând ca pe 12 noiembrie să fie publicat graficul de desfășurare a interviurilor, prevăzute a avea loc în intervalul 15 noiembrie – 8 decembrie.

Până luni, 1 noiembrie, toți candidații admiși la interviu trebuie să anunțe pentru ce școală sau liceu candidează, întrucât deciziile de constituire a comisiilor de evaluare a probei de interviu se alcătuiesc pentru fiecare unitate de învățământ pentru a cărei/căror funcție/funcții de conducere s-au înregistrat opțiunile celor rămași în cursă.

În urmă cu două zile, Ministerul Educației a publicat, pe site-ul său oficial, Procedura operațională privind organizarea, desfăşurarea și evaluarea probei de interviu din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director şi director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat. Vă prezentăm în continuare câteva extrase.

Durata probei de interviu este de 60 de minute pentru fiecare candidat și structurată astfel:

a) etapa I - pentru susținerea prezentării candidatului și a strategiei de dezvoltare a unității de învățământ – maximum 25 minute. Competențele de management strategic, operațional și de comunicare, prin prezentarea unei strategii de dezvoltare a unității de învățământ pentru care candidează sunt evaluate cu maxim 5 puncte.

b) etapa a II-a - pentru pregătirea și prezentarea modalității de rezolvare a situației-problemă - maximum 20 minute. Abilitățile de rezolvare a unor

situații-problemă, prin raportare la contextul și specificul unității de învățământ pentru care candidează – maxim 3 puncte

c) etapa a III-a - pentru rezolvarea sarcinii de lucru repartizată pentru evaluarea competențelor digitale - maximum 15 minute. Competențele digitale, pe baza utilizării calculatorului – maxim 2 puncte.La intrarea în sală, candidatul are obligația să pună la dispoziția fiecărui membru al comisiei de evaluare a probei de interviu câte un exemplar al strategiei de dezvoltare a unității de învățământ.

Nu se admit diferențe mai mari de trei puncte între oricare doi evaluatori. În cazul diferențelor mai mari de trei puncte, președintele comisiei are obligația să medieze divergențele de punctaj între evaluatori. În urma medierii, evaluatorii pot acorda alte punctaje decât cele inițiale și se întocmește un nou borderou de notare, în care toți evaluatorii își motivează punctajul acordat, în scris.

Este declarat admis la proba de interviu candidatul care a obținut cel puțin 7 puncte.

Rezultatul probei de evaluare a interviului se poate contesta în termen de maximum 48 de ore de la afișarea rezultatului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7246 secunde