Moaștele Sfântului Gheorghe, donate constănțenilor

358
Moaștele Sfântului Gheorghe, donate constănțenilor - moastesfantulgheorghe-1346956217.jpg

O veste îmbucurătoare pentru români, mai ales că aproape un milion îi poartă numele: moaștele Sfântului Gheorghe vor ajunge și vor rămâne în Dobrogea. Sfintele odoare vor fi aduse sâmbătă, 8 septembrie, de o delegație de călugări greci conduși de arhimandritul Ștefanos Sulimiotis, la Schitul Cloșca din comuna Horea și vor fi donate așezământului, după cum ne anunță Arhiepiscopia Tomisului.

Schitul ce va adăposti de acum înainte sfintele moaște are Hramul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și se află în zona Hanului Morilor, la 68 de kilometri de Constanța. Tot pe 8 septembrie, vor fi aduse la noul schit și moaștele Sfântului Ioachim de Itaca.
Conform crestinortodox.ro, Sfântul Mucenic Gheorghe s-a născut în Capadocia, din părinți creștini. A trăit în vremea împăratului Dioclețian, când, datorită vitejiei și victoriilor sale, ajunge conducător de armată.În anul 303, împăratul Dioclețian începe prigonirea creștinilor. Au fost dărâmate lăcașuri de cult, interzise adunările creștinilor, arse cărțile sfinte, iar cei ce refuzau să aducă jertfa zeilor erau uciși. În fața acestei situații, Sfântul Gheorghe nu s-a ferit să-și mărturisească credința în Hristos. A fost întemnițat și supus la cazne - a fost lovit cu sulița, tras pe roată, îngropat în var, i s-au pus lespezi de piatră pe piept…, dar nicio tortură nu l-a făcut să renunțe la credința sa.
Martorii, uimiți de faptul că Sfântul Gheorghe a rămas nevătămat și, mai mult, că sub ochii lor a înviat un mort, au primit credința în Hristos. Minunea învierii celui deceda, a convins-o și pe împărăteasa Alexandra, soția lui Dioclețian, să îmbrățișeze creștinismul.
Pentru că nu a lepădat credința în Hristos, Sfântul Gheorghe a fost condamnat la moarte prin decapitare, în ziua de 23 aprilie 304.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.437 secunde