Mircea Cărtărescu, premiat de Universitatea "Ovidius"

311
Mircea Cărtărescu, premiat de Universitatea

Articole de la același autor

Universitatea "Ovidius" din Constanța (UOC) organizează luni, 8 mai, la ora 12.00, în Aula Bibliotecii Universitare (Aula B, etaj 1, Bd. Mamaia nr.124), ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa pentru Mircea Cărtărescu, pentru întreaga activitate în domeniul literaturii și științelor umaniste. Imediat după ceremonie, acesta va susține conferința cu titlul "Liniile de forță ale poeziei de azi". 


Profesor universitar la Facultatea de Litere a Universității din București, Mircea Cărtărescu este cel mai cunoscut scriitor român la nivel internațional, candidat pe lista scurtă la Premiul Nobel pentru Literatură. 


Vârf de lance al generației optzeci, "generația în blugi" care "a coborât poezia în stradă", Mircea Cărtărescu a devenit scriitorul ei emblematic, conferind poeziei românești forța unei noi expresivități, o nouă sensibilitate, care a marcat generațiile poetice ulterioare cu volume care fac parte acum din marea poezie a secolului XX: "Faruri, vitrine, fotografii", "Poeme de amor", "Totul", "Dragostea", "Plurivers", "50 de sonete", "Nimic". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0512 secunde