"Minunea", una dintre cele mai căutate cărți în librării

Miercuri, 26 Iunie 2019
197
La acest moment, "Minunea" lui R. J. Palacio a ajuns să fie una dintre cele mai căutate cărți în librării. Cartea redă povestea lui August Pullman, un băiat de zece ani care a avut ghinionul de a se naște cu o teribilă diformitate facială. Pentru a-l proteja de privirile și vorbele răutăcioase ale oamenilor, părinții săi îl educă acasă, dar într-o zi hotărăsc că a venit vremea ca Auggie să meargă la școală.


Criticii spun că "Minunea" este o poveste emoționantă despre curaj și bunătate, despre integrare și acceptare, scrisă cu sensibilitate și umor. "Nu judeca după aparențe" pare să fie ideea de la care pornește R.J. Palacio, iar una dintre cheile de lectură este dată de replica vulpiței din "Micul prinț": "Nu poți vedea bine decât cu inima. Esențialul e invizibil pentru ochi". 
Precizăm că această carte este destinată copiilor și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, dar povestea fiind una destul de emoționană și plină de învățături poate fi savurată de copiii de toate vârstele. Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1501 secunde