Ministrul Educației: Voi solicita profesorilor să nu le mai ceară copiilor să memoreze comentarii

172
Ministrul Educației: Voi solicita profesorilor să nu le mai ceară copiilor să memoreze comentarii - elevi14575402301552477122-1575448008.jpg

Articole recomandate

Ministrul Educației, Monica Anisie, spune că va cere profesorilor să nu le mai ceară copiilor să memoreze comentarii, potrivit Agerpres.


"Răspund în calitate de profesor de limba română, nu în calitate de ministru: nu am fost adepta niciodată a memorării comentariilor, ci întotdeauna mi-am dorit ca elevii mei să-și dezvolte gândirea critică, ei să realizeze acele comentarii de text, eu nici măcar nu le spun comentarii, pentru că vorbim despre o interpretare a unui text literar. (..) Acum vă răspund în calitate de ministru, voi solicita colegilor mei să înceteze să le mai ceară copiilor să memoreze acele comentarii, dar răspunsul colegilor profesori de limba română va fi că trebuie să învețe pentru examenul de Bacalaureat sau pentru Evaluarea Națională niște comentarii", a spus Anisie.

"Nu, pentru Evaluarea Națională chiar nu trebuie să învețe niște comentarii, ci trebuie să realizeze pe un text la prima vedere o compunere și rolul profesorului la clasă este acela de a crea competența de a dezvolta o idee pe un text la prima vedere, iar, în ceea ce privește examenul de Bacalaureat, la subiectul al III-lea avem un reper important pe care trebuie să-l dezvolte și anume particularitățile de construcție ale unui text", a explicat Anisie.

"Ceea ce ne spune, de fapt, și rezultatul de la testarea PISA pe lectură putem aplica și pentru ceea ce se întâmplă în sistem astăzi la limba și literatura română, dar poate ne trage și un semnal de alarmă acest rezultat pentru construcția subiectelor pentru evaluările naționale. Poate pentru anul viitor ne gândim mai mult la modul în care construim subiectele și ce competență urmărește să dezvolte copilului", a explicat ministrul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9756 secunde