Ministrul Educației: Profesorii care se implică în asamblarea testelor de salivă primesc zile de concediu

210
Ministrul Educației: Profesorii care se implică în asamblarea testelor de salivă primesc zile de concediu - sorin-1638175355.jpg

Articole recomandate

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a transmis, luni, că profesorii care se vor implica în asamblarea testelor de saliviă vor primi zile de concediu.


Sorin Cîmpeanu a anunţat că profesorii care se implică în asamblarea testelor pe bază de salivă pentru elevi - în condiţiile în care acesteea au fost distribuite cu componentele separate - vor primi zile de concediu, precizând că acesta este un efort pe care îl apreciază şi care este realizat în interesul siguranţei sanitare în şcoli.


Cîmpeanu a declarat că asamblarea testelor de salivă a fost realizată deja în mai multe judeţe.


“Este într-adevăr o dificultate, cea a asamblării pe componente a acestor teste. Dar acest lucru s-a făcut deja în multe judeţe, avem raportările de la inspectorate. În al doilea rând, acest consum de timp din partea cadrelor didactice este compensat de importanţa existenţei acestor teste în şcoli. (...) Pentru acei colegi care s-au implicat deja şi care se vor implica am anunţat că Ministerul Educaţiei, apreciind acest efort făcut în zile libere, va compensa prin zile de concediu, în măsura posibilului. Este un efort pe care îl recunoaştem şi îl apreciem, este făcut în interesul siguranţei sanitare în şcoli”, a explicat ministrul Educaţiei.


El a menţionat că directorul este cel care coordonează operaţiunea de asamblare a testelor în fiecare unitate de învăţământ.


“Fiecare şcoală are un director. Directorul este responsabil pentru managementul acelei şcoli, va apela la colegi cadre didactice, va apela la personalul didactic şi didactic auxiliar, personal nedidactic şi, acolo unde există, un rol foarte important, îi rog pe cei care sunt angajaţi ai Ministerului Sănătăţii, asistenţi medicali, să se implice în acest proces. Sunt convins că se vor implica”, a transmis Sorin Cîmpeanu.
El a reamintit că acolo unde aceste teste vor fi făcute în şcoli, este nevoie de acordul părinţilor, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, testele sunt date elevilor, care le vor face acasă, sub supravegherea părinţilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7877 secunde