Ministrul Educației: Ne dorim ca toți elevii și profesorii să fie în siguranță la școală

Miercuri, 05 August 2020
153
Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, miercuri, în legătură cu scenariile privind începerea școlii, că dacă situația epidemiologică va fi una foarte dificilă, atunci se stabilește ca pentru 14 zile să fie suspendate cursurile și să continue școala în sistem online, decizia fiind luată de unitatea de învățământ, inspectoratul școlar, direcția de sănătate publică și comitetul pentru situații de urgență, potrivit Agerpres.


"Ceea ce este foarte clar la acest moment este că începem școala și este foarte important pentru că ne dorim un învățământ de calitate, dar, în același timp, ne dorim ca toți elevii și profesorii să fie în siguranță la școală. Prin urmare, este important să luăm în calcul mai multe scenarii având în vedere și situația epidemiologică din fiecare localitate. De fapt, vorbim despre scenariul 1, în care în localitate nu există un număr mare de îmbolnăviri; scenariul 2 în care există, dar putem să desfășurăm activitățile în unități de învățământ, iar dacă situația epidemiologică va fi una foarte dificilă, atunci se ia decizia ca pentru 14 zile să fie suspendate cursurile și să continue școala în sistem online", a spus Anisie la Antena 3.


Ea a adăugat că decizia este descentralizată la nivelul localității, fiind luată de unitatea de învățământ, cu inspectoratul școlar, direcția de sănătate publică și comitetul pentru situații de urgență.


"Unitatea de învățământ știe cel mai bine care este situația și din punct de vedere al infrastructurii, dar și din punct de vedere al îmbolnăvirilor. De aceea, s-a luat decizia descentralizării. Prin urmare, în cadrul consiliului de administrație al unității de învățământ se stabilește care este scenariul, după care se va transmite către inspectoratele școlare, care împreună cu direcția de sănătate publică analizează situația și din punct de vedere epidemiologic, dar și din punct de vedere a ceea ce școala a decis în consiliul de administrație. Și împreună, în comitetul județean pentru situații de urgență, vor lua decizia suspendării cursurilor", a mai declarat Anisie.

Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.1543 secunde