Ministrul Educației: M-aș hazarda să spun care e scenariul legat de deschiderea școlilor

147
Ministrul Educației: M-aș hazarda să spun care e scenariul legat de deschiderea școlilor - rs40701gettyimages178106824scr-1599298289.jpg

Articole recomandate

Ministrul Educației, Monica Anisie, declară că până pe 7 septembrie s-ar hazarda să spună care e scenariul legat de deschiderea școlilor. Declarațiile premierului Orban, potrivit cărora elevii ar putea merge la școală începând cu 1 octombrie, au venit după propunerile primite la Guvern.


Întrebată sâmbătă, la B1 TV, dacă pentru 14 septembrie există mai multe șanse pentru învățământul online sau pentru cel cu prezență fizică, Monica Anisie a răspuns: "Până la 7 septembrie, m-aș hazarda să spun care e scenariul, de asta am descentralizat decizia. Depinde de situația epidemiologică de la o localitate la alta".


În ce privește declarațiile premierului Orban, potrivit cărora elevii ar putea merge la școală începând cu 1 octombrie, iar primele două săptămâni să învețe online, ministrul Educației a spus că propunerea a venit din propunerile pe care le-a primit la Minister și la Guvern.


"Trebuie să fim sincer: sunt părinți care cred că trebuie să amânăm începerea anului școlar. Noi am făcut un anunț. E pregătit deja documentul prin care începerea anului e prevăzută pentru 14 septembrie. A fost aprobat ordinul comun cu Ministerul Sănătății. Acolo e prevăzut și un calendar. Pe 7 septembrie, DSP-urile analizează situația epidemiologică. În funcție de aceasta, dar și de specificul școlii, consiliile de administrație din școli fac o propunere către Inspectoratele școlare, iar în comitetele pentru situații de urgență se decide, în funcție de scenarii. Unde situația e gravă, se poate face în sistem online", a declarat Anisie, potrivit Digi24.


Ministrul a afirmat că trebuie analizată situația epidemiologică, în așa fel încât copiii să nu fie expuși: "Trebuie să privim și specificul școlii: are spațiile necesare pentru disanțarea fizică de un metru? Are separatoare, dacă nu există posibilitatea distanțării? Are dezinfectant, măști, resurse?".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7265 secunde