Ministrul Educației, despre testarea elevilor

266
Ministrul Educației, despre testarea elevilor - ministru-1633350061.jpg
În urmă cu puțin timp, ministrul Educației a susținut o conferință de presă pe tema noului ordin comun publicat și pe site-ul oficial al ministerului astăzi.

Sorin Cîmpeanu a declarat că se lucrează la o estimare a numărului testelor non-invazive care să fie administrate elevilor și personalului didactic. „E vorba de o achiziție de nivel foarte mare pentru că au rămas 11 săptămâni din semestrul I, având în vedere că procesul de screening înseamnă 6,4 milioane de teste necesare săptămânal, deci 70 de milioane de teste până la finalul semestrului”.

„În toată această perioadă se fac teste în școli, am suplimentat cu 280.000 de teste adăugate celor minimum 5.000 de teste disponibile în fiecare județ. Vor putea fi utilizate și pentru testarea elevilor care vor să revină în cea de-a 8-a zi la școală pe baza unui test rapid. Acolo unde există cabinete școlare există și teste, acolo unde nu există, se adresează DSP-urilor”, adăugând că miercuri va fi prezentată o situație actualizată a numărului de elevi și profesori bolnavi. „Astăzi încercăm să centralizăm formularele intenției de vaccinare a elevilor.”

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3404 secunde