Ministru nou, măsuri noi. Se vorbește de altă Lege a educației

259
Ministru nou, măsuri noi.  Se vorbește de altă  Lege a educației - ministrunou-1490801898.jpg

Articole recomandate

O nouă lege a educației ar putea intra în vigoare la 1 octombrie 2018, un termen realist pentru un document de o asemenea amploare și importanță, care a fost deja inclus într-un calendar prezentat rectorilor, după șapte luni de dezbateri publice și parlamentare, a declarat ministrul Educației, Pavel Năstase.

"Am prezentat deja Consiliului Național al Rectorilor un calendar de lucru privind noua lege a Educației. Astfel, în 2017, perioada aprilie-mai, va fi realizată o sinteză a consultărilor anterioare. În perioada iunie-noiembrie are loc evaluarea sistemului național de educație (starea educației), apoi în perioada noiembrie-decembrie trebuie asumate opțiunile majore ale educației. Din 2018, respectiv în perioada ianuarie-februarie, va fi elaborat proiectul legii educației. În perioada martie-mai au loc dezbateri publice și în iunie-septembrie au loc dezbateri în Parlament, astfel încât noul proiect să intre în vigoare la 1 octombrie, odată cu începerea noului an universitar", a explicat ministrul Educației, precizând că este vorba despre un calendar transmis rectorilor în 15 martie, potrivit news.ro.

Potrivit ministrului, este necesară o nouă lege a Educației, pentru că, din cele 365 de articole ale actului normativ, 152 au fost modificate, ceea ce reprezintă 41 la sută, iar sistemul funcționează cu sincope.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5033 secunde