Universitatea "Ovidius"

Ministerul Educației a validat alegerile de la Senat

513
2

Articole recomandate

Ca urmare a adresei Universității "Ovidius" din Constanța nr. 1599 din 20.02.2012, înregistrată la Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului cu numărul 37/F/DGJ din 20.02.2012, prin care se solicită un punct de vedere cu privire la validarea senatului nou ales, MECTS arată, printr-o notă oficială, semnată de ministrul Cătălin Ovidiu Baba, secretar general adjunct Ioana Lazăr, director Eugenia Cristina Pomagă, consilier juridic Lăcrămioara Pop, următoarele: "Legea educației naționale nr. 1 din 2011, cu modificările și completările ulterioare nu prevede modalitatea prin care Senatul nou ales ar trebui sau nu validat. Apreciem că această procedură, dacă ar fi fost în asentimentul comunității universitare, nu ar fi putut fi prevăzută în carta universitară a Universității. Or, carta Universității Ovidius Constanța nu are nicio prevedere în acest sens.

Potrivit metodologiei de organizare a alegerilor în structurile și funcțiile de conducere academică a Universității Ovidius Constanța avizată de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului prin adresa nr.24860/R/16.02.2012, Biroul Electoral Central al universității desemnat de senatul universitar are ca atribuție și validarea rezultatelor.

Astfel, raportat la cele de mai sus, apreciem că Senatul universitar este legal constituit dacă sunt respectate prevederile legale în ceea ce privește alegerea acestuia, iar Biroul Electoral Central constituit la nivelul universității a validat rezultatele alegerilor".

Comentează știrea

Terra
21 februarie 2012
Ministerul Educației știe de incompatibilitatea de la BEC?

Poate spune cineva si de posibila incompatibilitate de la BEC "Ovidius" cu soția in biroul electoral si soțul candidat la secția 3 de votare&&&Oare cum se numește? Nu cumva incompatibilitate?

universitar
22 februarie 2012
trist si dezarmant!

Ce este aici la Ovidius, nu mai este niciunde in tara. Asa degradare a vietii universitare si a functiei ei, asa mizerie umana si ura fara margini, patologica, inca n-am auzit. Si este doar inceputul! Despre ce control vorbiti? Sa fim seriosi! Era binecuvantarea!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 22 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Târguri handmade, ediția de primăvară
Miercuri, 22 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Inaugurări la Universitatea "Ovidius"
Pagina a fost generata in 1.8938 secunde