Militari americani la Școala "Gheorghe Țițeica"

206
Militari americani la Școala

Articole de la același autor

Elevii claselor a IV-a D, a VII-a A și a VIII-a B din Școala Gimnazială nr. 30 "Gheorghe Țițeica" s-au întâlnit, la începutul săptămânii, cu 20 de pușcași marini de la baza militară americană din localitatea Mihail Kogălniceanu. Aceștia, în frunte cu locotenentul Saul Burleson, chaplain of Black Sea Rotational Force 16.1, au răspuns unui proiect inițiat de Mirela Cotoarbă, institutor în școala constănțeană.

Soldații au fost primiți cu pâine și sare în școală, după care au răspuns cu amabilitate tuturor întrebărilor puse de elevii mai mici pe diferite teme: specificul meseriei lor, locuri prin care au mai fost în calitate de militari, ce le place în România. De cealaltă parte, americanii au vrut să cunoască ce știu școlarii români despre Statele Unite, cine a fost sau cine își dorește să viziteze această țară și care ar fi motivele care i-ar determina să o facă. La sfârșitul acestei mese rotunde, mediate de Cristina Lomnoșanu, profesoară de limba engleză, pușcașii marini au primit suveniruri confecționate de către elevi: câte un semn de carte, un desen și flori din materiale reciclate.

Apoi pe terenurile de fotbal și de baschet s-au desfășurat meciuri între soldați și elevi, iar la final americanii au fost recompensați cu medalii, în semn de prietenie, iar ei au oferit directorului Școlii "Gheorghe Țițeica", prof. Aneta Dragnea, emblema "Strenght of Partenership", în semn de apreciere față de calitatea activităților realizate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.501 secunde