Mihai Gîrțu, cea mai bună ofertă electorală la Universitatea "Ovidius"

Miercuri, 22 Februarie 2012
7565
Mihai Gîrțu, decanul Facultății de Fizică, Chimie, Electronică și Tehnologia Petrolului are, de departe, cel mai bun plan managerial, cel mai bun profil moral și cel mai impresionant statut academic. Și totuși, va fi el opțiunea universitarilor de la "Ovidius" în alegerile pentru funcția de rector?

O întrebare la care vom primi răspuns vineri, 24 februarie. Vor semăna aceste alegeri cu cele politice sau vor reuși universitarii să demonstreze că reprezintă avangarda societății, promovând valoarea înaintea intereselor de grup și în ciuda negocierilor de culise? Vor alege universitarii un drum nou, mai curat și mai realist sau vor consfinți nefirescul și ambiguitatea?

Campania electorală a fost presărată cu scandaluri, presiuni, amenințări și chiar manipulări. Regulamentul alegerilor a fost, pe bună dreptate, controversat, datorită contradicțiilor sale interne, care au condus la disfuncționalități și chiar situații hilare. Și totuși, ce va fi după 24 februarie? Cine va putea aduce echilibrul și liniștea într-o instituție în care, în ultimele săptămâni, fisurile interne au degenerat în adevărate falii? Cum se vor vindeca rănile provocate de exacerbarea diferențelor de opinii și, mai ales, a intereselor divergente?

Miza dată de postul de rector nu poate fi redusă la accesul unora sau altora la resurse. Miza este viitorul universității, capacitatea acesteia de a-și păstra statutul câștigat după 1990 și de a se afirma ca un adevărat focar al științei și culturii la granița răsăriteană a Uniunii Europene, pe țărmul Mării Negre. Constanța are nevoie de competență și onestitate și semnalul dat de universitate poate avea reverberații dincolo de sediile acesteia.

Pe 24 februarie, se va da semnalul echilibrului dintre puteri în universitate. Este nevoie de echilibru între senat și consiliul de administrație, de armonie și conlucrare între structurile de conducere, între colegi. 24 februarie, este momentul recâștigării speranței, este un început de drum.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1922 secunde