Mihai Eminescu în conștiința tinerilor în anul 2022

268
Mihai Eminescu în conștiința tinerilor în anul 2022 - titulescu-1642237175.jpg
Centrul de Documentare și Informare al Liceului Tehnologic „Nicolae Titulescu” din Medgidia a găzduit activitatea închinată aniversării lui Mihai Eminescu, după cum informează prof. Mihaela Călin, consilier de imagine.

Coordonatorul activității a fost profesor de limba și literatura română Daniela Barna, care a reunit elevi de la clasele de liceu, profesori de diferite specialități, invitați, cu scopul de a contura încă o dată, cu prilejul aniversării marelui poet, imaginea unui creator de excepție, un geniu.

Invitați de onoare au fost Cezar Pânzaru, președintele Asociației Pro Basarabia și Bucovina și Mihail Șerpoianu, membru al aceleiași asociații. Invitații au susținut alocuțiuni în care au subliniat importanța creației eminesciene în context istoric.

Prof. dr. Pompiliu Golea a prezentat importanța contribuției lui Mihai Eminescu la dezvoltarea gândirii economice, în discursul cu tema „Statul organic în gândirea lui Eminescu”. Prof. dr. Marian Zidaru a evidențiat aspectele istorice din creația poetică eminesciană și a recitat „Scrisoarea V”. Ravie Iuruc, profesoară de științe economice, a vorbit despre actualitatea gândirii economice în opinia poetului și jurnalistului Mihai Eminescu.

Elevii liceului, Raluca Mădălina Neamțu, din clasa a X-a A, Petru Azamfirei, Iuliana Aftanache, Alev Agiveli, din clasa a XI-a A, Petronela Postolache, din clasa a IX-a C, au recitat poezii cunoscute, dar au adus în atenția auditoriului și poezii mai puțin cunoscute din creația eminesciană. De asemenea, elevii au realizat desene și picturi inspirate din creația marelui poet romantic.

„Activitatea a fost un bun prilej pentru a evidenția personalitatea complexă a celui mai mare poet român, Mihai Eminescu, «omul deplin al culturii românești», așa cum l-a numit filosoful Constantin Noica. Dincolo de activitatea lui complexă, desfășurată în diverse domenii, Eminescu rămâne în primul rând un mare poet. Poezia lui, de o sensibilitate aparte și de o profunzime neegalată s-a auzit, spre încântarea auditoriului, elevi, profesori, invitați, într-un  cadru atât de potrivit, CDI-ul liceului”, a transmis prof. Rodica Vasilescu, directorul liceului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4334 secunde