Micuții "Einstein" - fracții și fizică la clasa a III-a!

1279
12
Micuții

Articole de la același autor

Când Ministerul Educației făcea publice, anul trecut, modificările pe care le va aplica începând cu anul școlar care va debuta peste o lună, mulți părinți se gândeau cu groază la experimentele care se fac pe copiii lor. Dacă bobocii de la clasa pregătitoare și clasa I au avut parte de o nouă materie - muzică și mișcare -, colegii lor de-a II-a și a III-a vor fi supuși unor încercări și mai grele.


Elevii de clasa a II-a vor învăța mai devreme tabla înmulțirii, predată până acum la clasa a III-a, în timp ce colegii lor vor trece deja la fracții, dar și la studierea elementelor de fizică, cum ar fi forța, mișcarea, undele și vibrațiile, magnetismul și circuitul electric, noțiuni care înainte se predau abia de la gimnaziu. Cele mai multe modificări survin la matematică și științe ale naturii, ce devine materie interdisciplinară. De asemenea, prichindeii de clasa a II-a vor descoperi noțiunile despre deșert, Polul Nord sau Polul Sud. 


"Totul se va desfășura sub formă de joc!" 


Prof. Ecaterina Rupesac, președintele Asociației Învățătorilor Constănțeni, declara, pentru "Cuget Liber", că cea mai importantă misiune revine învățătorilor. 


"Dacă știu să integreze noțiunile foarte bine, copiilor nu li se va părea greu deloc. Elevii vor înțelege foarte ușor importanța relației dintre înmulțire și împărțire. Cât despre elementele de geografie a mediului, care până acum erau trecute superficial în clasa a III-a, consider că este foarte importantă studierea lor timpurie, pentru a ști să se orienteze după punctele cardinale, lucru esențial pentru viitorul lor. Trebuie să punem accent pe partea aplicativă și pe formarea de competențe, printr-o abordare interdisciplinară, sub formă de jocuri", a conchis prof. Rupesac. 


De o cu totul altă părere este prof. Ion Tiotioi, un reputat matematician constănțean, autor al revistei "Gazeta Matematică". 
"Modificările trebuie înțelese în mod practic. Important este să nu îi introducă în definiții și teoreme pe acești copii și să se insiste pe explicarea acestor fracții care sunt legate de noțiunea de împărțire. Chiar dacă le va da cu zecimale, copiii trebuie lămuriți despre principiul de rezolvare până în clasa a IV-a, pentru că din clasa a V-a profesorul de matematică nu va mai sta să explice niște noțiuni pe care le consideră deja aprofundate. Din nefericire, o greșeală și mai gravă este introducerea în manuale a problemelor cu grad de dificultate ridicat, pentru concursuri și olimpiade, și pe care copiii nu le pot rezolva ca teme pentru acasă", este de părere specialistul constănțean. 
Mult mai radicali sunt părinții cu care am discutat și care consideră acest gen de abordare mult prea dificilă pentru aceste generații de copii deveniți cobai. "După ce că abia târâie ghiozdanele, au din ce în ce mai puțin timp pentru copilărie și devin prizonierii tehnologiei de ultimă generație", ne declara o mămică aflată în prag de înscriere la școală. 


Editorii cer demisia ministrului Educației 
O veste de ultimă oră vine din partea Federației Editorilor din România, care apreciază că actuala licitație de manuale a fost organizată defectuos din punct de vedere managerial și s-a dovedit prin sutele de clarificări și contestații o "adevărată catastrofă administrativă", drept pentru care solicită demisia directorului CNEE și a ministrului Educației. 


Nouă proiecte de manuale școlare pentru clasele I și a II-a au fost selectate de Ministerul Educației, după evaluarea ofertelor depuse de 21 participanți, în urma căreia nu au fost alese proiecte pentru șapte discipline, între care Limbă modernă și Religie. 
La licitația pentru noile manuale, care vor fi disponibile și în variantă digitală, au participat 21 de ofertanți, individual sau în asociere. Cele mai multe oferte s-au înregistrat la Matematică și explorarea mediului clasa I (13 oferte), urmată de Comunicare în limba română clasa I (12).


Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
admirator
7 august 2014
niste timpiti!

de ce nu fac experimentele pe loturi mici? O scoala din fiecare judet, unde sa se experimenteze noile metode, cu acordul parintilor? de cand elevii sunt cobaii celor ce si-au cumparat titlurile si notele de la examene? Nu stiu ca elevi nu sunt proprietattea lor, sa faca ce experimente vor? Astia inca se mai cred in comunism si ordona dupa cum ii taie tartacuta, pe seama altora!

Vasile
7 august 2014
Leucip & Democrit

A tunat si i-a adunat.. asa o programa scolara este buna pentru 1% din elevi. Asta in timp ce priministrul este un doctor impostor iar primarul plimba fetite in bichini pe carul alegoric si indeamna copii de gradinita sa se uite atent la fetite ca asa ajuns el mare gagicar. Dar atat pot ministrul care se sperie de schelete guvernul de habarnisti copy paste si partidul de guvernamant cu presedinte de consiliu judetean mentinut in functie urmarit penal fugit aiurea de justitie. Nu demisia ministrului educatiei, uitati-va bine si la "ministrul" cercetarii, al bugetului, al culturii, ..parca nici demisia intregului guvern tot n-ar fi suficient...

admirator
7 august 2014
@Vasile

Nu doar ca NC este un fugar urmarit de toata Politia, dar este si bolnav in ultimul grad si nu mai are cum sa-si indeplineasca atributiile de servici! Dar... initialele lui provoaca amintiri frumoase partidului sau si cadristilor constanteni, care il protejeaza!

gica
7 august 2014
scolile de furat au viitor

Nu cei bine pregatiti au viitor ,cei care stiu sa fure dar mai ales sa nu fie prinsi sint cool,o facultate cu acest profil ar fi buna caci profesori se gasesc cu miile , primii ar fi nicusr constantinescu rector si mazare decan.

mike
7 august 2014
dar bacul cand

pot sa-i indoape cu cunostinte si in burtica mamei ca bacul tot nu-l iau, asa ca ,mai bine mutati obligatia de a promova examenele la bac dupa ce termina si masteratul

Silviu
7 august 2014
@ admirator

Corect. Niste timpiti care fac experimente nebune.

Toms outlet
18 septembrie 2014
Toms outlet

Toms shoesToms outletToms shoes outlethttp://www.tomsshoes-outletonline.com/

Nike Roshe Run
18 septembrie 2014
Nike Roshe Run

Nike Air MaxNike Free RunNike Roshe RunNike Air Max salehttp://www.runshoessale.org.uk/[url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Air Max[/url][url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Free Run[/url][url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Roshe Run[/url][url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Air Max sale[/url][url=http://www.runshoessale.org.uk/]http://www.runshoessale.org.uk/[/url] Nike Roshe Run http://www.runshoessale.org.uk/

Nike Air Max
20 septembrie 2014
Nike Air Max

Nike Air MaxNike Free RunNike Roshe RunNike Air Max salehttp://www.runshoessale.org.uk/[url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Air Max[/url][url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Free Run[/url][url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Roshe Run[/url][url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Air Max sale[/url][url=http://www.runshoessale.org.uk/]http://www.runshoessale.org.uk/[/url] Nike Air Max

Salomon UK
20 septembrie 2014
Salomon UK

[url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]Nike Air Max 90[/url][url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]Nike Air Max 90 UK[/url][url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]Nike Air Max 90 sale[/url][url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]cheap Nike Air Max 90[/url][url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]http://www.airmax90sale-uk.co.uk/[/url][url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/producttags.html]http://www.airmax90sale-uk.co.uk/producttags.html[/url][url=http://www.salomonukonline.co.uk/]Salomon[/url][url=http://www.salomonukonline.co.uk/]Salomon UK[/url][url=http://www.salomonukonline.co.uk/]Salomon running shoes[/url][url=http://www.salomonukonline.co.uk/]http://www.salomonukonline.co.uk/[/url][url=http://www.salomonukonline.co.uk/producttags.html]http://www.salomonukonline.co.uk/producttags.html[/url] Salomon UK

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3336 secunde