"Micul Prinț", povestea copiilor mari

2418
Miercuri, 13 februarie, începând cu ora 18, la Cărturești Constanța, Trupa Suflețel readuce în atenția celor mari o duioasă poveste. În invitația adresată constănțenilor, Raluca Popescu, managerul Librăriei Cărturești, a descris evenimentul astfel: "«Micul Prinț» e povestea care scoate firesc din pălărie tot ce ar trebui să păstreze un om mare dintr-o copilărie, pentru simplul motiv că «oamenii mari nu pricep niciodată nimic și este obositor pentru copii să le dea întruna explicații»".


Dor de mirare, de candoare, dor de râs la stele, dor de ce e dincolo de oamenii serioși, dor de mărunțișuri cu puteri magice, dor de joc neînțeles, dor de mine din cel mai tainic cotlon. Există hărți care te duc în aceste locuri. Bine, cărți. (Poți să le zici și așa, deși eu cred că o carte e o hartă scrisă altfel.) Am luat harta lumii Micului Prinț și mi-am amintit:

«Toți oamenii mari au fost mai întâi copii. (Dar puțini își mai aduc aminte.)"

Dacă ți-e dor de inocență, dacă pentru tine cuvântul prietenie mai are sens, dacă lumea "celor mari" pare cel mai adesea bizară, dacă imaginația îți salvează realitatea, dacă poți crede că inima vede mai limpede, atunci povestea aceasta e pentru tine!


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2317 secunde