Mexic: Adrian Sitaru, distins cu premiul pentru cel mai bun scurt metraj internațional

343
Mexic: Adrian Sitaru, distins cu premiul pentru cel mai bun scurt metraj internațional - 147566adriansitaru2-1315731061.jpg
Scurt-metrajul "Colivia" de Adrian Sitaru a fost premiat la cea de-a șasea ediție a "Short Shorts Film Festival Mexico", desfășurat între 1 și 9 septembrie la Ciudad de Mexico.
Fondatorul SSFFM, Jorge Magana, a afirmat că, după o săptămână de emoții intense, rezultatele au fost mai mult decât mulțumitoare, astfel încât ediția de anul viitor are asigurată desfășurarea.
Premiul Signis i-a fost acordat lui Adrian Sitaru din România, iar mențiunea specială din partea juriului a primit-o filmul 'Vapor', realizat de Kaveh Nabatian (Canada/Mexic).
Regizor, scenarist și producător, Adrian Sitaru a debutat cu scurtmetrajul 'Valuri' în 2007, film câștigător a peste 20 de premii, printre care Leopardul de aur la Locarno, cel mai bun scurtmetraj la Sarajevo, Namur, Dresda și Aspen sau în Competiția Oficială de la Sundance. Cel mai recent scurtmetraj al său, "Colivia", s-a bucurat de numeroase premii - printre care Berlin și Uppsala - și a fost proiectat la majoritatea festivalurilor internaționale de gen.
Festivalul Internațional de Film de la Reykjavik va dedica regizorului Adrian Sitaru, în perioada 24 septembrie-2 octombrie, întreaga secțiune intitulată 'emerging master', care prezintă un cineast în plină afirmare, capabil să câștige recunoștere internațională și să se remarce în cinematografia recentă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.32 secunde