"Metafore grafice", pe simezele Muzeului Marinei Române

156

Articole de la același autor

Muzeul Marinei Române găzduiește, până la data de 27 septembrie, vernisajul expoziției de pictură "Metafore grafice". 


Organizată sub îndrumarea președintelui Careului Artelor "Amfora", Niculina Vizireanu, expoziția, etalată în salonul "Clio", a fost vernisată de curând de graficianul Leonte Năstase. 


Binecunoscutul grafician-caricaturist Leonte Năstase, în vârstă de 73 de ani este laureat al tuturor saloanelor de umor organizate în România și deține numeroase distincții internaționale obținute la saloanele de umor organizate în Italia, Franța, Rusia, Bulgaria, Turcia, Macedonia, Coreea de Sud etc.


Cariera și-a început-o de tânăr. A făcut și cursuri de vitrinieri și decoratori, în cadrul Școlii Tehnice Comerciale "Nicolae Kretzulescu" din București. Între 1968-1969, a fost redactorul-șef al revistei școlare "Mercur", și cum era de așteptat, acolo și-a publicat primele caricaturi. Primele trei lucrări publicate într-un ziar central au fost, însă, în revista "Scânteia Tineretului", din data de 11 mai 1974, pe vremea când era student. Din 1975 îi apar caricaturi în "Urzica", "Flacăra", "Perpetuum Comic" și multe altele. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Sesiune națională la Muzeul Marinei
Pagina a fost generata in 1.1165 secunde