Mesaj-apel al președintelui FSLI, pentru „reconstrucția acestei țări desfigurată de politica dezbinării din ultimii ani”

181
Mesaj-apel al președintelui FSLI, pentru „reconstrucția acestei țări desfigurată de politica dezbinării din ultimii ani” - 23682143314107286480690629619663-1638360557.jpg
Președintele Federației Sindicatului Liber din Învățământ, Simion Hăncescu, a transmis, la ceas aniversar, un mesaj-apel:

„România este parte din fiecare dintre noi, iar noi purtăm, fiecare, o Românie în suflet. Cum vrem să fie această Românie astăzi, 1 Decembrie 2021? Cum vrem să fie această Românie peste zeci de ani, când cei care ne vor călca pe urme vor trăi în țara pe care noi le-am lăsat-o moștenire? Sunt întrebări la care ar trebui să răspundem toți cei care spunem cu inima curată, cu credință și bucurie că România este locul în care știm că suntem acasă! 

Ne place să ne mândrim cu valorile mari din cultură, din sport sau cercetare. Ne place când medalia de aur ajunge la noi acasă, adusă de copiii talentați și foarte devotați muncii pe care o depun sau atunci când străinii vorbesc despre frumusețile țării noastre, așa cum vorbesc și despre ospitalitatea unui popor care nu s-a pierdut pe sine.

România nu e doar un teritoriu administrativ sau doar un punct pe harta lumii, România este locul oamenilor care încă mai cred în ea și care încă mai prețuiesc dăruirea strămoșilor noștri care au știut, în anul 1918, în condiții mult mai vitrege, să lupte cot la cot, uniți, pentru același țel. Poate că oameni precum cei care au reîntregit Statul român nu mai sunt acum, dar știm că puterea timpului nu are cum să șteargă din conștientul colectiv onoarea, respectul și dragostea de propria țară.

România nu s-a pierdut în non-valoare, în ură și nepricepere, în lașitate și invidie! România înseamnă și putere de renaștere și de victorie, chiar și atunci când porți o luptă cu un inamic pe care nu îl poți vedea, dar care a răpus mii de oameni în timpul pandemiei. Întreaga zestre de valori, istorie și simboluri ar trebui să ne facă să devenim mult mai conștienți de faptul că suntem parte din această țară, iar pentru fiecare derapaj de pe drumul pe care o conducem, suntem responsabili cu toții.

Un popor nu crește și nu se dezvoltă cu pâinea și circul politicienilor iresponsabili, ci cu hrana spirituală, cu educație și cu curajul că putem să fim azi mai buni ca ieri și mâine mai buni ca astăzi.

Dacă ne dorim schimbarea în bine, ar trebui să începem să fim parte din ea. Avem datorii morale față de țara noastră, dar mai ales față de generațiile viitoare cărora trebuie să le lăsăm un loc din care să nu își dorească să plece. Astăzi ar trebui să ne gândim la milioanele de români emigrați care și-au lăsat acasă familiile, la copiii săraci care nu pot merge la școală, la pensionarii umiliți de veniturile din care nu își pot asigura traiul decent, la familiile care nu au ce pune pe masa de Crăciun sau la bolnavii care au plătit cu sănătatea sau propria viață polița aspră a nepăsării statului!

Investiți în educație! Investiți în sănătate! Investiți în dezvoltare! Investiți în cetățenii acestei țări! România nu are nevoie de statistici și lozinci mincinoase, de bătălii politice sau de interese perfide, ci de linii directoare coerente pentru o țară democratică, europeană din acest secol!      

De Ziua Națională a României facem apel la membrii noului Guvern care însumează doctrine de partid diferite, să lase la o parte gândirea limitată și să pună umărul cu responsabilitate la reconstrucția acestei țări desfigurată de politica dezbinării din ultimii ani! De data aceasta, dragi politicieni, fiți, înainte de orice, oameni, fiți adevărați români!

Le dorim românilor din țară, dar și de peste hotare, să nu uite că, indiferent ce vor face, cum vor gândi și unde se vor afla, sunt parte din marea familie a României de astăzi. Să o lăsăm celor de mâine, cu mândrie și iubire!

 

La mulți ani, România!

La mulți ani, români!

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3995 secunde