"Meciuri" de idei, la Liceul Internațional de Informatică

Duminică, 30 Septembrie 2012, 19:38
461
Liceul Internațional de Informatică a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, o primă acțiune în cadrul protocolului de colaborare semnat cu Colegiul Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuza" și Colegiul Comercial "Carol I", ce a avut drept scop sărbătorirea Zilei Educației Nonformale.


Inițiată de Catedra de Limba și literatura română a Liceului Internațional, reprezentată prin prof. Cristina Ivan și director adjunct prof. Alina Mihalache, acțiunea a fost gândită ca un "meci" de dezbatere, împreună cu prof. Roxana Albu (Colegiul Comercial "Carol I") și prof. Claudia Pricop (Colegiul Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuza"). 
Parte a proiectului "Dezbate și implică-te", activitatea extracurriculară a avut ca scop socializarea tinerilor, dezvoltarea spiritului de competiție și voluntariat, dar și ca testare a abilității de a rezolva probleme de orice natură printr-o comunicare eficientă, susținută de argumente puternice și de surse de informare de calitate. 
Întâlnirea face parte din seria sesiunilor de lucru în cadrul Clubului de dezbatere, iar gazde au fost, de data aceasta, elevii Irina Sofronie, Dragoș Mărginean și Ioana Rusu, toți trei clasa a X-a la liceul-gazdă, iar invitați au fost Cristian Dumitru Cheșcă, Lucian Cealîcu, Lazăr Andrei, Ana-Maria Păun (clasa a XI-a, Colegiul de Marină), George Rafte, Mircea Găvan și Florentina Georgiana Ghețău (clasa a XII-a, Colegiul "Carol I"). 
Moțiunile propuse dezbaterii au fost "Mediul / anturajul poate influența formarea personalității tinerilor" și "Comunicarea prin Messenger / SMS / Facebook este mai eficientă". 
Timp de o oră, cei 10 elevi au dovedit tact și implicare, condițiile esențiale acestui gen de competiție.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2575 secunde