Matematicienii constănțeni, prezenți la Universitatea Galatasaray

282
Matematicienii constănțeni,  prezenți la Universitatea Galatasaray - matematica-1509640560.jpg

Articole de la același autor

Mai mulți profesori de matematică, de origine română și turcă, au conferențiat, zilele trecute, în cadrul celei de-a doua ediții a Colocviului de matematică româno-turc de la Universitatea Galatasaray din Istanbul, Turcia.

Potrivit directorului Laboratorului româno-turc "Grigore Moisil" de cercetări matematice din cadrul Universității "Ovidius", Denis Ibadula, manifestarea științifică a fost organizată de către Laboratorul româno-turc "Grigore Moisil" de cercetări matematice al Universității "Ovidius", în colaborare cu Universitatea Galatasaray și Institutul de Matematică "Simion Stoilow" al Academiei Române.

Comunitățile matematice ale celor două țări, prin acest proiect comun, promovează colaborarea prin consolidarea rețelei regionale și profesionale între specialiști de nivel înalt ai matematicii pure și ai celei aplicate.

La ediția din acest an, au participat 50 de cercetători, cu 24 de prelegeri. Totodată, cercetătorii au participat la o conferință cu tema "Influențe de ordin social în portretele lui Corneliu Baba" și au beneficiat de un tur al orașului și o croazieră pe Bosfor, realizate cu sprijinul Asociației oamenilor de afaceri turci din România. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4957 secunde