Matematicianul Adrian Constantin, cel mai valoros premiu din Austria

152
Matematicianul Adrian Constantin, cel mai valoros premiu din Austria - premiu-1592741819.jpg

Articole recomandate

Matematicianul Adrian Constantin, de la Universitatea din Viena, a câștigat Premiul Wittgenstein, care este cel mai valoros premiu științific acordat în Austria.  


Matematicianul Adrian Constantin este un specialist în valurile și curenții din oceane și atmosferă.


El s-a ocupat de modelarea matematică a curenților și valurilor care joacă un rol important în fenomenul climatic El Niño, dar și în alte dezastrele naturale, precum tsunami.


Numeroase mișcări importante au loc în atmosferă și oceane, care pot fi descrise ca și curenți sau valuri. Cu toate acestea, modelele anterioare au fost mult simplificate și nu țin cont de multe aspecte relevante din punct de vedere geofizic.


Cu premiul Wittgenstein, Adrian Constantin ar dori să închidă aceste lacune și să ofere descrieri matematice detaliate ale proceselor fizice, scrie FWF.


"Adrian Constantin a adus contribuții inovatoare la matematica propagării valurilor", a spus juriul START Wittgenstein în motovarea deciziei de a acorda premiul.


Cercetătorul român s-a născut pe 22 aprilie 1970, la Timișoara, România, unde a urmat Liceul Teoretic Nikolaus Lenau, notează dcnews.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2764 secunde