La Colegiul de Arte

Masterclass susținut de un profesor și dirijor italian

206
Masterclass susținut de un profesor și dirijor italian - lacolegiuldearte-1465737020.jpg

Articole de la același autor

În sala "Sergiu Celibidache" a Colegiului Național de Arte "Regina Maria", a avut loc, ieri, un masterclass susținut de profesorul și dirijorul italian Franco Giacosa, dedicat elevilor claselor de muzică. Absolvent al Conservatorului "Niccolo Paganini" din Genova, Franco Giacosa este, în prezent, profesor la Conservatorul "Giuseppe Verdi" din Torino. De asemenea, dirijează diferite orchestre ale teatrelor lirice din Italia și din lume. 


Inițiativa acestui masterclass, susținut gratuit, îi aparține profesorului Sebastian Pascale, fost elev al Colegiului de Arte, secția teorie, cu sprijinul directorilor, prof. Nejdet Ismet Gevat și prof. Carmen Chilea, și are ca obiectiv îmbunătățirea tehnicilor interpretative ale elevilor, în vederea selectării și participării la stagiul de pregătire și perfecționare organizat de Conservatorul torinez, în urma colaborării celor două instituții de învățământ. 


Stagiul se va desfășura în cursul anului școlar 2016-2017, la Torino, timp de patru săptămâni, elevii urmând a fi pregătiți de profesori italieni pentru a putea susține examenele de admitere în anul universitar 2017-2018. 


Astăzi, de la ora 15.30, tot în sala "Sergiu Celibidache" a Colegiului Național de Arte "Regina Maria", vor fi selectați elevii care vor participa la stagiul de pregătire din toamnă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Februarie 2016
Stire din Cultură-Educație : "Sunt sigur că nu vreau să fumez!"
Pagina a fost generata in 0.3342 secunde