"Masacrul de la Fântâna Albă Bucovina", un eveniment tragic, în imagini

288

Articole de la același autor

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, cu susținerea Institutului "Frații Golescu" pentru românii din străinătate, găzduiește o expoziție de fotografie. Acțiunea are loc în perioada 11-27 octombrie și surprinde, în ansamblul său, o zi neagră din istoria neamului românesc, 1 aprilie 1941, evenimente sângeroase de la Fântâna Albă, pe pământ românesc răpit de sovietici.

Vernisajul expoziției "Masacrul de la Fântâna Albă Bucovina" se va desfășura miercuri, 11 octombrie, la ora 13.30, la Complexul Muzeal de Istorie și Arheologie, sala Independenței.

"Mă asociez cu onoare organizatorilor expoziției de fotografii dedicată masacrului de la Fântâna Albă. Ca fost diplomat al statului român la Cernăuți, în perioada 2007-2011 (inclusiv gerant interimar al misiunii, consul general ad interim), tot ceea ce este legat de acest tragic eveniment pentru românii noștri din nordul Bucovinei (aproape necunoscut mediilor largi din țara noastră) mă tușează", a declarat dr. Dorin Popescu, om de cultură, fost diplomat al României la Cernăuți.

Evenimentul are loc în marja ediției 2017 a sesiunii de comunicări științifice Pontica a muzeului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4858 secunde