Marea Neagră, sărbătorită de elevii Liceului "Lucian Blaga" din Constanța

388
Marea Neagră, sărbătorită de elevii Liceului

Articole de la același autor

Elevii Liceului Teoretic "Lucian Blaga" sărbătoresc Ziua Internațională a Mării Negre, în cadrul proiectului educativ "Biologica", implicându-se în activități diverse, menite să dezvolte voluntariatul și să formeze comportamente responsabile în relație cu comunitatea în cadrul căreia trăiesc.


"Natura are nevoie de tineri la tot pasul care să își îndrepte atenția asupra mediului înconjurător și să aibă grijă de resursele naturale pentru a le avea cât mai mult timp. În consecință, activitățile se derulează sub deviza lui Sherry Anderson, «Voluntarii nu sunt plătiți nu pentru că nu au nicio valoare, ci pentru că sunt de neprețuit», și are caracter interdisciplinar: biologie, geografie și arte plastice", explică directorul liceului, prof. Elisabeta Ana Iuliana Linea.


Astfel, sub îndrumarea profesorului coordonator Mihaela Păun, elevii clasei a X-a au prezentat referate cu tema "Breaking news: Litoralul românesc versus litoralul bulgăresc". De asemenea, în laboratorul de biologie, elevii din clasa a V-a au avut o expoziție de planșe cu tema "Istoria nescrisă a Mării Negre!", sub îndrumarea prof. coordonator Carmen Călin. Tema "Impactul antropic asupra cetaceelor din Marea Neagră" a fost dezbătută miercuri, 30 octombrie, cu elevii din clasa a XII-a, sub îndrumarea prof. coordonator Corina Tudoraș.


Elevii Liceului Teoretic "Lucian Blaga" sunt implicați în activitatea de monitorizare și conservare a cetaceelor din Marea Neagră printr-un proiect de colaborare cu ONG Mare Nostrum, organizație interesată de dezvoltarea unei rețele de observatori "Voluntari pentru salvarea delfinilor" din Marea Neagră.


Nu în cele din urmă, creativitatea este încurajată pe tot parcursul perioadei menționate, elevii claselor V-VIII prezentând expoziția de  machete cu tema "Litoralul românesc de azi și de ieri", sub îndrumarea prof. coordonator Andreea Neamțu. O altă expoziție inedită de desene cu tema "Culorile toamnei la Marea Neagră" are loc sub îndrumarea prof. coordonator Andreea Anăstăsoaie și prezintă creațiile elevilor claselor V-XI.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5619 secunde