Marea actriță Florina Cercel S-A STINS DIN VIAȚĂ!

3296
Marea actriță Florina Cercel S-A STINS DIN VIAȚĂ! - img-1564472439.jpg

Articole recomandate

Marea actriță Florina Cercel a încetat din viață marți dimineață, la 76 de ani, anunță televiziunile de știri.

Artista s-a stins din viață din cauza unui cancer la plămâni, scrie B1.ro


Marea actriță a fost, în tinerețe, una dintre cele mai frumoase românce. A iubit cu patimă, însă ghinoanele s-au ținut lanț, pe plan sentimental, scrie antena3.ro.

Actrița a reamintit într-un interviu recent drama prin care a trecut în tinerețe, episod care a impresionat România. Ea și-a pierdut primul soț pe vremea când avea doar 29 de ani. Acesta era doctor și s-a stins din viață în urma urma unui cancer bronho-pulmonar.


Florina Cercel s-a născut pe 28 ianuarie 1943, la Piatra-Neamț. În cariera sa, marea actriță a jucat peste 100 de roluri în filme și piese de teatru. 


A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, clasa profesorilor Jules Cazaban, Cornel Todea, Victor Moldovan (1964), notează tnb.ro. În cei peste 50 de ani de carieră, a avut peste 100 de roluri în teatru, film și radio.


A debutat ca actriță pe scena Teatrului Dramatic de Stat din Galați, în 1964. În perioada 1965-1973, a jucat la Naționalul din Timișoara, în piese precum ''Micul infern'' de M. Ștefănescu, ''Regele moare'' de Eugen Ionescu, ''Mincinosul'' de C. Goldoni, ''Acești îngeri triști'' de D.R. Popescu. Din 1972 a făcut parte din echipa Teatrului Național ''I.L. Caragiale'' din București. ''Bacantele'' după Euripide, ''Revizorul'' de N.V. Gogol, ''Moartea unui comis voiajor'' de Arthur Miller, ''Căsătoria'' de Gogol, ''Azilul de noapte'' de M.Gorki sunt doar câteva dintre piesele în care a fost distribuită pe scena Naționalului bucureștean.

Totodată, a fost "Regina" în piesa ''Regele moare'' de Eugen Ionescu, în regia lui Victor-Ioan Frunză, prezentată la ''Theatrum Mundi'' din Capitală (2002), a jucat și în ''Camerista'' și ''Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal''.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0863 secunde