X
X

Mare sărbătoare la Liceul Teoretic "Callatis"

Ştire online publicată Luni, 16 Decembrie 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Deși Ziua minorităților este sărbătorită în data de 18 decembrie, Liceul Teoretic "Callatis" din Mangalia a marcat-o, deja, laolaltă cu Ziua etniei tătare din România, prin activitatea "Armonie interetnică". 


Potrivit directorului instituției de învățământ, prof. Corina Mihalache, la eveniment au participat o mulțime de oaspeți de seamă. Cu acest prilej, copiii de etnie turcă, tătară, lipovenească, rromă, aromână au recitat poezii, au cântat, au dansat. 


"Scopul activității a fost acceptarea, respectarea și aprecierea diversității etnice, lingvistice, religioase și culturale, dar și o ocazie de a îmbogăți conviețuirea noastră la toate vârstele. 


În cadrul evenimentului, au fost prezentate nume de tătari din Mangalia: Gevat Zeadin, o personalitate marcantă a ȋnvățământului dobrogean, profesorii universitari Baubec Agiemin și Iusuf Neuzat, din Albești, care au urmat cursurile școlii din Mangalia, Munip Sali, din Mangalia, fost fotbalist la echipa Farul Constanța, Dogan Sali, care a fost fotbalist la echipa Luceafărul București, Denis Tudor, inventator, care a învățat pe băncile Liceului Teoretic «Callatis» Mangalia", a declarat cadrul didactic. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.4076 secunde