Mâine se redeschid școlile. Mai mult de jumătate din elevi au anunțat că vor veni la pregătire

295

Articole de la același autor

11.784 de elevi din județul Constanța, absolvenți ai claselor a VIII-a și ai studiilor liceale, sunt așteptați să participe, de mâine, la pregătirea suplimentară pentru examenele naționale.


Inspectoratul Școlar Județean Constanța a monitorizat în cadrul unei inspecții tematice derulate pe parcursul a două săptămâni optima organizare a managerilor școlari pentru desfășurarea în condițiile recomandate a activității de pregătire suplimentară. În acest sens, au fost identificate numeroase exemple de bună practică, atât în mediul urban, cât și în mediul rural.


În perioada 30 - 31.05.2020, echipa Inspectoratului Școlar Județean Constanța a distribuit directorilor unităților de învățământ un număr de 266.000 de măști achiziționate de către Ministerul Educației și Cercetării, reprezentând o primă tranșă necesară desfășurării optime a pregătirii pentru examenele naționale.


La acestea se adaugă 2000 de kituri de protecție împotriva COVID-19 (măști, mănuși, dezinfectant), asigurate de către echipa "Constanța- Capitala Tineretului din România", în cadrul Campaniei de donații "Safety Kit pentru educație". Campania a fost organizată în parteneriat de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Primăria Municipiului Constanța, Banca Comercială Română, Maurer Residence, Techir.


Așadar, în perioada 2 – 12 iunie 2020, toți elevii din clasele terminale sunt așteptați în unitățile școlare, în condiții de siguranță. În situațiile în care unii absolvenți nu au optat pentru pregătirea suplimentară în școală, managerii și cadrele didactice vor continua activitatea on-line, prin intermediul platformelor utilizate până în prezent sau a altor mijloace convenite de comun acord. Până în acest moment aproximativ 65% dintre elevi au declarat că vor fi prezenți în unitatea școlară pentru activitate.
"Este o situație pregătită cu responsabilitate de către colegii noștri din unitățile de învățământ. Măsurile impuse de contextul actual au fost aplicate astfel încât elevii să poată beneficia echitabil de pregătirea pentru examenele naționale în condiții de siguranță și să se poată concentra la firescul parcursului educațional pe care și l-au proiectat. Resursele umane și materiale implicate au făcut dovada unei responsabilizări în masă a cadrelor didactice și, din acest motiv, doresc să-mi felicit colegii din sistem și să-mi exprim încrederea că activitatea se va derula corespunzător", a declarat Sorin Mihai, inspectorul școlar general.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9388 secunde