Mâine începe postul Sfintei Maria. Ce trebuie să știe credincioșii

155
Mâine începe postul Sfintei Maria. Ce trebuie să știe credincioșii - sfantamariaceamaiputernicarugaci-1533027348.jpg

Articole de la același autor

Pe 1 august, creștinii ortodocși intră în postul Adormirii Maicii Domnului, care are o durată de două săptămâni și se încheie de praznicul Adormirii Maicii Domnului, în ziua de 15 august. Anul acesta, miercuri, 15 august, este dezlegare la pește. Postul Adormirii Maicii Domnului ne aduce aminte de virtuțile alese ale Preasfintei Fecioare precum și de postul ținut de către Maica Domnului, prin care s-a pregătit pentru trecerea la cele veșnice.


Ca vechime, susțin reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului, acest post este de dată mai recentă, față de celelalte posturi de peste an. Originea lui se situează undeva în secolul V, odată cu dezvoltarea cultului Maicii Domnului. Uniformizarea rânduielilor bisericești cu privire la acest post s-a petrecut abia în anul 1166, la un sinod local din Constantinopol.


Canoanele Bisericii prescriu dezlegare la pește în data de 6 august, la praznicul Schimbării la Față a Domnului.
Tot de mâine, 1 august, la parohia "Sfântul Haralambie" din Constanța (bulevardul Tomis, nr. 301, zona Boema) va fi adusă spre cinstire o copie a icoanei Maica Domnului "Trei Bucurii" de la biserica "Sfântul Iacob, fratele Domnului" din satul Kohanovka (regiunea Odessa, Ucraina). Icoana va rămâne la parohia constănțeană pe tot parcursul postului Adormirii Maicii Domnului, când, zilnic, de la ora 8.30, preoții bisericii vor oficia Sfânta Liturghie, iar de la ora 17.00, Taina Sfântului Maslu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9342 secunde