Mai puţine note maxime, mai multe note de 8 şi 9. „Au fost eliminate dezechilibrele!”

1089

Articole de la același autor

Prima Evaluare Naţională cu un sistem nou de examen şi de verificare a cunoştinţelor a adus schimbări în rezultatele obţinute de absolvenţii de clasa a VIII-a. Nu a mai plouat cu note de 10, însă sunt mai multe medii de 8 şi 9. Totuşi, aproape un sfert din elevi nu a reuşit să obţină nici măcar media 5.





Ministerul Educaţiei le-a făcut o surpriză plăcută absolvenţilor de clasa a VIII-a, marţi, 29 iunie, şi a publicat rezultatele la Evaluarea Naţională 2021 cu mai bine de trei ore înainte de termenul limită, ora 14.00. Potrivit rapoartelor, în judeţul Constanţa, doar patru candidaţi au obţinut media 10, doi de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” şi doi de la Liceul Teoretic „Ovidius”, faţă de Evaluarea Naţională 2020, când au fost 20 de medii de 10. Alţi 193 de candidaţi au medii peste 9,50.

În topul unităţilor de învăţământ cu cele mai mari note sunt preponderent şcoli şi colegii din municipiul Constanţa, respectiv Şcoala nr. 24 „Ion Jalea”, Şcoala nr. 12 „B.P. Haşdeu”, Şcoala nr. 28 „Dan Barbilian”, Liceul Teoretic „Traian”, Şcoala Gimnazială „Spectrum”, dar şi şcoala Gimnazială „Constantin Brâncuşi” din Medgidia, Şcoala nr. 7 „Remus Opreanu”, Şcoala nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica”, Şcoala nr. 39 „Nicolae Tonitza”.



La coada clasamentului, din cei 4.702 elevi prezenţi la Evaluarea Naţională 2021, 1.256 au avut medii mai mici de 5, majoritatea fiind din unităţi de învăţământ din mediul rural.



„Subiecte corect concepute!”



La nivel naţional, din cei 123.122 de candidaţi prezenţi, 94.526 de candidaţi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, rezultând o rată de 76,80%, în uşoară creştere, comparativ cu anul trecut, când a fost 76,10%. „Este foarte bine că nu sunt multe medii de 10, deoarece astfel există departajare. Inflaţia de note de 10 nu face bine niciunui sistem de educaţie. Noua structură a subiectelor elimină subiectivitatea. Pe de altă parte, anul acesta s-a înregistrat cel mai mare procent de promovabilitate la Evaluarea Naţională din ultimii trei ani. Sunt de 10 ori mai puţine note maxime la limba română şi de două ori mai puţine la matematică, faţă de examenul de anul trecut. Acest lucru arată că subiectele, elaborate după modelul PISA, au fost corect concepute, astfel încât să se elimine dezechilibrele”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5066 secunde