Mai multe șanse pentru elevii de la țară

242
Mai multe șanse pentru elevii de la țară - scoala-1352415562.jpg
Fundația World Vision Romania, în colaborare cu Junior Achievement Romania, oferă trainingul "Este afacerea mea" unui grup de 72 de profesori care predau în unități de învățământ din mediul rural, în județele Cluj, Constanța, Dolj, Ialomița, Vaslui și Vâlcea.


Inițiativa se derulează în cadrul Proiectului "Tineri antreprenori pentru mediul rural", implementat de Fundația World Vision Romania, pentru următorii doi ani, în comunitățile rurale. 

La Constanța, cursurile se lansează astăzi, iar cadrele didactice participante vor învăța cum să lucreze activitățile din programul educațional "Este afacerea mea", cu cei peste 1.100 de elevi, cu vârsta între 12 și 14 ani, din mediul rural. Scopul este acela de a-i familiariza pe aceștia cu noțiuni necesare pentru administrarea unei afaceri și pentru a le dezvolta abilitățile de antreprenoriat care să îi stimuleze în crearea de afaceri folosind resursele locale. Este important ca profesorii să parcurgă același proces de învățare pe care îl vor parcurge și elevii cu care vor lucra, de la crearea unei idei până la punerea acesteia în practică. 

Printr-o diversitate de activități - scenarii, jocuri de rol, dialoguri, lucru în echipă pentru scrierea unui plan de afaceri - copiii se familiarizează cu realitatea economică, experimentează situații similare celor din viața reală, învață să ia decizii raționale și să acționeze responsabil în folosirea resurselor de care dispun. 

Scopul final al programului este ca elevii să dobândească abilități antreprenoriale pentru a crea și administra o afacere folosindu-se de resurse din comunitatea locală. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3409 secunde