Mai mare rușinea învățământului românesc! Olimpicii își plătesc participarea la Bacul special

609
2
Mai mare rușinea învățământului românesc! Olimpicii își plătesc participarea la Bacul special - maimarerusine-1430145824.jpg

Articole de la același autor

Ieri, printr-o adresă emisă și parafată de Ministerul Educației, se aduce la cunoștința unităților de învățământ constănțene care au onoarea de a avea absolvenți de liceu participanți la pregătirea loturilor naționale ale României pentru competițiile internaționale că trebuie să suporte, în premieră, cheltuielile de transport la Bacalaureatul special ce va avea loc luna viitoare.

Anul acesta, examenele din cadrul sesiunii speciale a Bacalaureatului vor fi organizate de Inspectoratul Școlar Județean Ilfov, care va asigura serviciile de cazare și masă. Interesant este că ISJ Ilfov dispune de locuri limitate de cazare comparativ cu numărul mare de candidați, așa încât… grăbiți-vă!

Șapte elevi constănțeni susțin Bacul special

Printre cei 69 de elevi care s-au calificat în loturile naționale la olimpiadele școlare și 134 de sportivi care vor reprezenta România peste hotare, am regăsit pe listele postate de Ministerul Educației și Cercetării pe site-ul instituției (www.edu.ro) și numeroși elevi constănțeni.

Evident, lista este deschisă de elevele Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" Diana Ioana Anastase și Irina Andrada Crăciun, care s-au calificat în loturile de chimie, respectiv geografie.

Eleva Bianca Beatrice Barbatos, de la Colegiul Național de Arte "Regina Maria", face parte din lotul național al Concursului Coregrafic Internațional din Italia.

Patru sportive din Constanța se pregătesc pentru Jocurile Olimpice Europene și Campionatul Mondial de juniori U23, respectiv elevele Andra Sîrbu și Daniela Varona, de la Liceul cu Program Sportiv "Nico-lae Rotaru", componente ale loturilor României pentru Jocurile Olimpice Europene și Campionatul Mondial de juniori și tineret U23, în timp ce Lavinia Ioana Panaete (Liceul Teoretic "Ovidius") și Bianca Maria Gorgovan (Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu") vor face parte din lotul național la Jocurile Europene din 2015.

Toate aceste eleve susțin Bacalaureatul în sesiunea specială pentru a putea participa la pregătirea pentru internaționale.

"Împărțim cheltuiala și tot îi ajutăm!"

Prof. Andrei Szemerjai, directorul Liceului cu Program Sportiv, ne-a lămurit că toată această tevatură se datorează faptului că sesiunea de anul acesta este organizată la Liceul "Mihail Kogălniceanu" din localitatea Snagov, unde într-adevăr locurile de cazare sunt limitate.

"Norocul nostru este că cele două olimpice pe care le avem noi, la kaiac-canoe, vor pleca la Snagov chiar de săptămâna viitoare, așa încât ele sunt prinse deja în antrenamente în timpul celor două săptămâni de Bacalaureat", a declarat prof. Szemerjai.

Nu la fel de liniștit era și directorul Colegiului de Arte, prof. Nejdet Gevat, care ne-a declarat că liceul nu ar avea o bază legală să decon-teze asemenea cheltuieli, așa încât cel mai probabil le va suporta familia.

Despre gimnasta din clasa a XII-a de la Colegiul Pedagogic, prof. Anamaria Ciobotaru ne-a declarat că este un copil extraordinar, care merită tot efortul. "Vom lua legătura cu Clubul Farul, unde activează, și dacă vor exista probleme financiare, vom discuta să împărțim cheltuielile. Ar fi culmea să-și plătească acest copil participarea din bugetul familiei", a mai adăugat prof. Ciobotaru.

v v v

Nu știm pe ce criterii se aleg locațiile în care se desfășoară aceste sesiuni speciale de Bacalaureat, dar cert este că nu astfel poate fi încurajată tânăra generație spre performanță și palmares în beneficiul României. E foarte trist că s-a ajuns la asemenea compromisuri, în condițiile în care se fac cheltuieli absolut nejustificate cu simpozioane și conferințe de dragul reuniunilor de… breaslă și asistăm la tot felul de rapturi sub diverse pretexte. 

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6286 secunde