Luptă la sutime pentru un loc în liceele din Constanța

2000
Luptă la sutime pentru un loc în liceele din Constanța - fotofondadmitere-1593712081.jpg

Articole de la același autor

Elevii care intră în clasa a IX-a sunt în febra socotelilor. Absolvenții de gimnaziu fac calcule, estimări pentru admiterea la liceu și pentru a vedea ce șanse au să prindă un loc într-unul din liceele unde doresc să își continue studiile, în funcție de medie. Din păcate, și anul acesta, diferența este foarte mică, iar departajarea la repartizarea computerizată se va face chiar și la sutime.

Pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării a fost publicată ierarhia județeană după mediile de admitere. Opt elevi au reușit performanța de a avea media maximă. Este vorba despre absolvenți ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Poarta Albă, Școala "Sfinții Martiri Brâncoveni" Constanța, Școala Gimnazială "George Coșbuc" din 23 August, Liceul Teoretic "Traian", Colegiul Național "Mihai Eminescu", Liceul Teoretic "Ovidius", Școala Gimnazială nr. 29 "Mihai Viteazul" Constanța și Colegiul Național "Mircea cel Bătrân". Alți 48 de elevi au medii de admitere peste 9,90 și își vor putea alege fără griji liceul dorit.

"Lupta" se va da însă nu la vârf, ci mai ales în rândul candidaților cu medii peste 9 care vor să prindă un loc într-unul din liceele de top. Și, ca să vă faceți o idee, vă spunem că 495 de elevi au reușit să obțină cel puțin media 9,50 pentru admitere, iar alți 610 au medii în 9,00 și 9,49. Asta în condițiile în care numărul de locuri în primele trei licee din topul mediilor de anul trecut (Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Liceul Teoretic "Ovidius" și Liceul "Traian") este de 588. Dacă mai adăugăm și Colegiul Național "Mihai Eminescu", cu 196 de locuri, Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu", cu 84 de locuri, Liceul Teoretic "Decebal", cu 168 de locuri, și Liceul Teoretic "George Călinescu", cu 168 de locuri, este lesne de observat că mediile de admitere de anul acesta vor fi mult mai ridicate de anul trecut. Reamintim că, în 2019, ultima medie la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", la specializarea Științe sociale a fost 9,51, la Liceul "Ovidius", Științe ale naturii, 9,09, la Liceul "Traian", Filologie, 9,06, la Colegiul "Mihai Eminescu" , Științe sociale, 8,71, la Liceul "Decebal", Filologie, 8,43, și, la Colegiul "Constantin Brătescu", Filologie, 8,28.



Repartizarea computerizată – pe 10 iulie


Anul acesta, însă, având în vedere mediile foarte mari, este de așteptat să crească și ultima medie de admitere la cele mai căutate licee. "Ne-am făcut noi niște socoteli, sunt foarte mulți elevi cu medii peste 9. Și trebuie să îi luăm în calcul și pe cei care vin din alte județe. Anul acesta este unul atipic, sigur vor fi medii mai mari. Asta pentru că subiectele la Evaluarea Națională au fost prea ușoare și nu se poate face o departajare. Sigur vor fi elevi care, din cauza unor câteva sutimi în minus vor ajunge la alt liceu decât cel pe care și-l doresc și care vor cere ulterior transferuri", ne-a declarat Corina S., mama unei eleve de la Liceul "Ovidius", care a și completat fișa cu opțiuni, încă din prima zi a intervalului pe care îl au la dispoziție.

Repartizarea computerizată va avea loc pe 10 iulie și vor fi mai multe etape ulterioare, astfel încât elevii care vor rămâne repartizați să poată ocupa și ei un loc la liceu. Din păcate, nu vor mai avea de ales decât din cele rămase neocupate, de aceea este important ca fiecare candidat să completeze fișa cu opțiuni sub îndrumarea dirigintelui.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.7043 secunde