Lumea prin ferestrele artiștilor, în direct, în mediul online

272

Articole de la același autor

De două luni de zile am învățat cum să trăim cu acest dușman invizibil, numit coronavirus, am învățat să facem educație online, să urmărim spectacole online, iar toate acestea se fac cu eforturi mari din partea tuturor. Spre exemplu, chiar dacă instituțiile de învățământ și-au închis sălile, în spatele ecranelor și ale tastaturilor, profesorii și studenții au continuat să lucreze împreună.

"În Facultatea de Arte din Universitatea «Ovidius» din Constanța, chiar dacă situația de față nu ne-a mai permis să dezbatem față-în-față la șevalet fiecare lucrare a studenților, am adaptat rapid temele, astfel încât toate noțiunile teoretice și practice să poată fi asimilate prin interacțiunea online.

«Vedere de la fereastră» a fost una din cele câteva teme adaptate noii situații, o temă care a devenit pe cât de presantă asupra psihicului nostru, pe atât de ofertantă din perspectivă artistică. Mișcarea online a fost cuprinsă și în proiectul nostru și am invitat artiști contemporani, pe care în mod normal îi dădeam drept exemplu la cursuri, să participe alături de studenții Facultății de Arte și a cadrelor didactice la o expoziție virtuală de amploare.

Astfel, a luat naștere o expoziție internațională, prima de acest fel, a cărei gazdă este universitatea, susținută de Centrul de cercetare și creație «Euxin» al Facultății de Arte și în premieră, cu sprijinul Academiei de Artă din Florența", a declarat decanul facultății, prof. univ. Daniela Vitcu.

Ea a precizat că acest eveniment este manifestarea unei conștiințe artistice și a solidarității colective ce au zdrobit orice noțiune de spațiu fizic.

XXX

Astăzi, 13 mai, de la ora 19.00, pe canalul de YouTube și pe pagina de facebook a Facultății de Arte, puteți privi lumea prin ferestrele artiștilor, prin sufletul lor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.2491 secunde