Lumea muzicii este în doliu. A încetat din viață prima câștigătoare a Eurovision

220
Lumea muzicii este în doliu. A încetat din viață prima câștigătoare a Eurovision - candela14969039821504335000-1522048433.jpg

Articole recomandate

Lys Assia, prima persoană care a câștigat Eurovision Song Contest, în 1956, a murit la vârsta de 94 de ani, au anunțat organizatorii celebrei competiții muzicale.


Reprezentanta Elveției, a câștigat ediția din 1956, de la Lugano, cu piesa "Refrain", și a mai participat în alte două rânduri la acest concurs.


Lys Assia a murit în spitalul Zollikerberg din Zurich.


Organizatorii Eurovision au descris-o drept "prima doamnă" a competiției și au spus că vor organiza niște evenimente de comemorare în perioada următoare.


Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias și Celine Dion.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5108 secunde