Lovitură de teatru la ISJ Constanța: "Nu există niciun candidat"

5151
19

Articole de la același autor

Ieri, la ora 16,30, a expirat termenul de depunere a dosarelor pentru înscrierea la concursul de ocupare a postului de inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, ce urmează să aibă loc luna viitoare la Ministerul Educației Naționale

Așa cum am anunțat în ziarul de ieri, prof. Irinela Nicolae, prof. Anca Dra-gomir și prof. Daniela Blaga sunt cele trei candidate care au depus dosarul la biroul resurse umane din str. Mihai Eminescu, dar după cum ne-a fost comunicat, niciunul dintre cele trei dosare nu a corespuns metodologiei legale privind conținutul dosarului făcute publice pe data de 9 februarie.

"E făcut cu direcție!"

Tuturor celor trei candidate li s-a adus la cunoștință că nu au avut adeverința medicală tip agreată atât de Ministerul Educației Naționale, cât și de Ministerul Muncii.

Și dacă prof. Anca Dragomir s-a recunoscut "învinsă" dintr-o neglijență personală, la fel ca și prof. Irinela Nicolae, care ne-a declarat că și-a făcut dosarul în grabă, fiind ocupată cu Evaluarea Națională și celelalte responsabilități pe care le presupune actuala funcție de inspector școlar general adjunct, nu același lucru l-a afirmat și prof. Daniela Blaga. Profund dezamăgită de situația creată, fostul director adjunct al

Liceului Teoretic "Traian", dar și fost inspector resurse umane în mandatul in-spectorului general Marian Sârbu, a declarat pentru "Cuget Liber" că a căutat peste tot acea adeverință tip, dar nu a găsit-o.

"Mă deranjează extraordinar situația, pentru că am muncit să fac un dosar foarte riguros, pentru că știu metodologie și legislație. Am căutat peste tot, dar nu am găsit acea adeverință. De ce nu a postat Inspectoratul Școlar pe site-ul oficial acest model de adeverință format A3? Eu consider că toate s-au întâmplat cu o direcție", a mai afirmat prof. Blaga.

"Nu te prezinți cu o adeverință gen scutirea elevilor"

Dosarele candidatelor la funcția de "general" au fost evaluate de prof. Alina Diana Codreanu, inspector școlar resurse umane, care ne-a declarat că înaintea acestei etape, la momentul apariției metodologiei s-a documentat cu foarte mare atenție ce trebuie să conțină dosarele. "Este inadmisibil să te prezinți la un concurs de o asemenea importanță cu o adeverință eliberată de medicul de familie pe formatul pe care primesc elevii scutire medicală pentru a-și motiva absențele. În aceste condiții, vom transmite la Ministerul Educației faptul că la Constanța nu există candidat pentru concursul de luna viitoare", a mai declarat prof. Codreanu.

De la biroul de presă al Ministerului Educației Naționale am aflat că nu s-a luat în calcul o asemenea situație, a lipsei oricărui candidat, așa încât se va căuta o soluție.

Până la închiderea ediției, nu am reușit să aflăm care sunt intențiile actualului inspector general prof. Răducu Popescu, în cazul în care Ministerul Educației îi va solicita să rămână în continuare pe post. La bursa zvonurilor se dau două variante: ori Ministerul Educației Naționale va numi un nou inspector general, dar aici depinde foarte mult de situația politică de la momentul concursului, fie rămâne în funcție prof. Răducu Popescu până la 1 septembrie, după care i se va prelungi mandatul. Că dacă tot n-a fost să fie concurs, măcar unul de împrejurări să existe.

Comentează știrea

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Valvolina
24 februarie 2015
Bine lucrat

Bine gandit, bine lucrat, era singura metoda ca Raducu sa ramana pe functie. Mai sa fie, o adeverinta medicala motivul discordiei unui concurs ? Se putea depune la dosar si ulterior, ca doar nu sunt nebuni candidatii ! Cum ar zice tovarasul Iohannis : Lucru bine facut !

isj
24 februarie 2015
nu lasa pe maine!

buna asta! merita! au stat toate 3 la panda sa isi depuna in ultima clipa! daca venea cineva de vineri sau joi cu dosaru afla ca e ceva in neregula si avea timp sa rectifice! asa... au gasit ce merita!

cta
24 februarie 2015
pentru valvolina!

asta e. daca johanis nu acea tot ce-i trebuie la dosarul de candidat nu putea sa se inscrie. vrem sa fim ca nemtii da mergem pe principiu lasa ca merge si asa.. sau aduc adeverinta mai incolo... ati votat neamtu purtati va nemteste!

parinte
24 februarie 2015
vai de voi

Bine ca comenteaza toti ;dar cand vine momentul sa candideze si sa demonstreze ca pot face ei mai bine dau bir cu fugitii...sau depun adeverinte gresite. Cat de prost sau proasta sa fii sa nu stii, ca la angajare , pe orice functie , chiar si de vanzator, iti trebuie o Fisa de aptitudini de la Medicina Muncii...vai de capul lor....o doreau pe site...si astea vor sa conduca mii de profesori si zeci de mii de elevi.

5. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

profesor
24 februarie 2015
concurs isj

O noua smecherie a acestui Popescu ca sa ramana in functie. Acum spera sa schimbe metodologia si sa scoata articolul cu "vechimea in invatamantul preuniversitar". Mai avea de facut niste matrapazlacuri cu scolile????? De aceea a fost la sfarsitul saptamanii la Bucuresti, ca sa isi definitiveze strategia????

carla
24 februarie 2015
concurs

Mizerii ,mizerii asa conduce inspectoratul scolar si pe bietii profesori..Rusine sa le fie!

8. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

cristi
24 februarie 2015
oferta

Cea mai accesibila oferta de lucru! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email [email protected]

parinte
24 februarie 2015
chiar ne credeti prosti pe toti?

ce porcarie!voi chiar ne credeti prosti?asa ati putut aranja lucrurile,ca sa ramana tot asta inspector?cata prostie..credeti ca ne pacaliti in halul asta?rusine..sa va fie scarba pentr toate smecheriile astea pe care le fabricati..Rusine!

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4551 secunde