Loteria eliberării unui post a dat fiori, la pretransferuri, profesorilor titulari

5174
Loteria eliberării unui post a dat fiori, la pretransferuri, profesorilor titulari - fondpalatulcopiilor-1619469908.jpg
Palatul Copiilor din Constanța a găzduit, luni, ședința publică pentru pretransferul cadrelor didactice titulare, o etapă cu mari emoții pentru profesorii constănțeni care își doresc fie să schimbe unitatea de învățământ unde predau, fie să se apropie de domiciliu cu unitatea sau chiar să-și reîntregească familia, unii dintre ei având consoartele prin alte județe.



Programată inițial la finele săptămânii trecute, în zilele de miercuri, joi și vineri, într-un orar foarte lejer, cu câte 45 de candidați pe zi, ședința a fost „mutată” de Ministerul Educației pe data de 26 aprilie, conform unui anunț postat pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Întrebată de ce s-a recurs la această modificare, prof. Mirela Pisaltu, inspector școlar resurse umane, afirma că a fost o recomandare pentru toată țara. Și ca să fie emoțiile și mai mari, în jurul prânzului, probabil din cauza suprasolicitării platformei ministerului, aceasta a cedat și timp de o oră nu s-au putut efectua pretransferuri. Totuşi, întârzierea a fost recuperată și ședința publică s-a terminat la ora 18, conform planificării.


Cei 113 candidați înscriși pe listele ședinței din 26 aprilie (între timp au mai renunțat unii profesori) la cele 18 discipline au avut de înfruntat emoțiile unei loterii a eliberării posturilor. La ora documentării noastrene-am nimerit chiar când, la disciplina Chimie, prof. Gabriela Micu, actualmente inspector școlar pentru management instituțional, a schimbat postul de la Liceul Teoretic „George Călinescu” cu cel de la Colegiul Național Militar „Al.I. Cuza”. Imediat a urmat prof. Luminița Pocora, care a renunțat la postul de la Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” în favoarea celui de la Liceul Teoretic „George Călinescu”. Și un astfel de „puzzle” s-a petrecut la toate disciplinele.



De data aceasta s-ar părea că toată lumea a plecat mulțumită, după cum ne-a asigurat prof. Anca Dragomir, inspector școlar general adjunct, în calitate de președinte al Comisiei județene de mobilități, pentru că posturi au fost pentru toți.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0808 secunde